Ukrayna'dan Rusya'ya "Kiev" cevabı: Hazırız!

Rusya'nın "Kiev'i vururuz" tehdidine sessiz kalmayan Ukrayna, "Rusya sadece sivillere karşı savaşırken başarı elde ediyor. Her senaryoya hazırlıklıyız. Planları işe yaramayacak." yanıtını verdi.

DÜNYA 13.04.2022, 22:14 14.04.2022, 11:01 Hakan Öksüz
Ukrayna'dan Rusya'ya "Kiev" cevabı: Hazırız!

Rusya'dan gelen, "Eğer Rus ordusuna yapılan saldırılar devam ederse Kiev'i vuracağız." şeklindeki tehdide karşı Ukrayna sessiz kalmadı. Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, her türlü senaryoya karşı hazırlık yaptıklarını söyledi.

"Onlar sadece sivillere karşı başarılı"

Rusya'nın füzelerle Kiev'i tekrar vurması olasılığı üzerine çok sayıda plan yaptıklarını bildiren Andriy Yermak, "Rusya sadece sivillere karşı savaşırken başarı elde ediyor. Biz bütün olumsuz senaryolara karşı zaten hazırız. Kiev'e füze saldırısı yapacaklarını zaten söylüyorlardı. Kendileri provoke ediyor. Sonra da kendilerine saldırı için makul bir zemin hazırlıyorlar." dedi.

"Uluslararası mahkemelerde yargılanacaklar"

Rusya'dan gelen tehditlere karşı sessiz kalmayacaklarının altını çizen Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, "Hiçbir Rus planı işe yaramayacak. Onlar sadece masum sivillere karşı başarı gösteriyor. İşledikleri insanlık suçları için gelecekte uluslararası mahkemelerde yargılanacaklar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)