Bu yıl kaç kişi hacca gidecek? Ali Erbaş açıkladı

Ali Erbaş, "2020 yılında 84 bin yurttaşımızın kurasını çektik. İlk 30 veyahut 40 bini hacca gönderme olanağı bulmuş olacağız. Nihai rakamı Suudi Arabistan açıklayacak." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 13.04.2022, 23:42
Bu yıl kaç kişi hacca gidecek? Ali Erbaş açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, başkanlıkta gerçekleştirilen iftar programında, medya mensuplarının temsilcileriyle buluştu.

"Suudi Arabistan karar verecek"

Bu seneki hac için ülkemize ne kadar kontenjan ayrılacağına ilişkin soruyu cevaplayan Erbaş, Suudi Arabistan'ın bu sene hac ibadeti için ülke dışından ve içinden toplam 1 milyon kişiyi kabul edeceğini fakat detaylarının ilerleyen haftalarda duyuracağını bildirdiğini anımsattı.

Erbaş, "Daha evvel, en son hacca gönderdiğimiz miktarın en azından yüzde 50'si olur diye öngörüyorum fakat bu benim arzum, umudum. Nihai rakamı Suudi Arabistan duyuracak." dedi.

"65 yaş ve üstündekiler gidemeyecek"

İki senedir hac için bekleyenlerin olduğunun anımsatılması ve bu sene kura yönteminin ne şekilde işleyeceğine dair soruya karşılık Erbaş, şöyle konuştu:

"2020 yılında hacca götüreceğimiz yurttaşlarımızın kuralarını çekmiştik. Bahse konu kurada 84 bin kişinin kurasını çektik. Yani hazırda bekleyen 84 bin kardeşimiz zaten var. İlk 30 veyahut 40 bini hacca gönderme olanağı bulmuş olacağız. 65 yaş üstü kişiler bu sene hacca gidemeyecek. Bu kararı Suudi Arabistan aldı."

"Ücretleri yakın zamanda netleştireceğiz"

Suudi Arabistan Umre ve Hac Bakanı Tevfik er Rabia ile birkaç hafta evvel umreye dair görüştüklerini anımsatan Erbaş, Rabia'ya ülkemizde koronavirüs vaka sayılarının bir hayli düştüğünü ve umreye gitmeyi dileyen yurttaşların bulunduğunu dile getirdiğini aktardı.

Erbaş, "Umre turlarını bayram sonrası için planlıyoruz. Umrede herhangi bir yaş sınırı yok. Umre ücretini de yakın zamanda netleştireceğiz." diye konuştu. 

"İslam merhamet dinidir"

Sokak hayvanlarını hedef alan şiddete ilişkin bir soru üzerine Erbaş, "İslam inancına göre hayvana şiddet katiyen yasaktır. Onlara merhamet gösterilmelidir. Bizim dinimiz merhamet dinidir." yorumunda bulundu. 

Yorumlar (0)