Zelenski: Rusya'nın sonraki hedefi Avrupa!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın hedeflerinin Ukrayna ile sınırlı olmadığını ve batıya doğru genişlemek istediğini söyledi.

DÜNYA 13.04.2022, 20:54 14.04.2022, 12:00 Hakan Öksüz
Zelenski: Rusya'nın sonraki hedefi Avrupa!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'ya karşı verdikleri mücadeleyi anlattı. Rusya'nın hedefinin Ukrayna ile sınırlı olmadığını kaydeden Zelenski, "Bu saldırganlığa karşı dünyaca birlik olalım. Ukrayna'ya yardım edin. Çünkü Rusya'nın tek hedefi bize diz çöktürmek değil. Nihai hedef Avrupa." dedi.

"Savaşın bitmesine daha çok var"

Rusya'nın, Ukrayna'daki hedeflerini bir an önce gerçekleştirmek istediğine vurgu yapan Zelenski, "Burada kalacaklarını düşünmek saflık olur. Ukrayna'dan sonra yönlerini Avrupa'ya çevirecekler. Rus ordusunu püskürttük. Ancak sadece bir mücadele kazandık. Savaşın bitmesine daha çok var." ifadelerini kullandı.

"Ukrayna ile durmayacaklar"

Rusya'nın savaş sürerken bir strateji değişikliğine gittiğini kaydeden Zelenski, "Donbas ve Harkiv bölgesine odaklanmaya başladılar. Kuvvetlerini oraya kaydırıyorlar. Mantıklı düşünmek gerekirse Ukrayna ile durmayacaklar. Amaçları, Rus imparatorluğunu Avrupa'ya doğru genişletmek. Avrupa, Putin'e şimdi karşı koymazsa binlerce çocuk ve masum daha ölecek." diye konuştu.

Yorumlar (0)