Yunanlar üzüntüden karikatür yaptı!

Kathimerini isimli Yunan gazetesi, Ayasofya'nın cami statüsüne kavuşarak ibadete açılmasından ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü faaliyetlerden duyduğu rahatsızlığı karikatür ile gösterdi. 

DÜNYA 24.07.2020, 10:00 24.07.2020, 10:05
Yunanlar üzüntüden karikatür yaptı!

Ayasofya, 1934 yılında verilen Bakanlar Kurulu kararının iptal edilmesinin ardından cami statüsünü yeniden kazanarak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi adını aldı. Buranın ibadete açılmasından en çok da Yunanlar rahatsız oldu. Hatta 24 Temmuz gününü "yas" ilan ederek, ülkede bulunan tüm kiliselerde çanların çalacağını ve bayrakların yarıya indirileceğini bildirdi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, söz konusu kararı "geride kalmışlık" olarak nitelendirerek, ülkemizin Batı ile olan ilişkisini kesmeyi tercih ettiğini söyledi. 

Öte yandan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü faaliyetler de Yunanistan'ı oldukça rahatsız etti. Türkiye, Oruç Reis sismik araştırma gemisi tarafından gerçekleştirilecek olan faaliyetler dâhilinde Meis Adası'nın doğusu ile güneyinde NAVTEX ilan etti. Bunu üzerine Yunanistan, söz konusu alanın kendi kıta sahanlığına girdiğini ve Türkiye'nin bölgedeki mevcut istikrara zarar vermeye çalıştığını ileri sürdü. 

Tüm bunlar olurken Kathimerini isimli Yunan gazetesinden ilginç bir hamle geldi.

Gazete, Ayasofya'nın cami statüsüne kavuşarak ibadete açılmasından ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü faaliyetlerden duyduğu rahatsızlığı karikatür ile dile getirdi. 

Söz konusu karikatürde Oruç Reis sismik araştırma gemisinin isminin Ayasofya olarak değiştirildiği, ayrıca geminin üzerine Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yerleştirildiği görüldü. 

Yorumlar (0)