Yunanistan’ın göçmen endişesi büyüyor: “Komşularımız öngörülemez”

Atina hükümeti, sınırda meydana gelebilecek muhtemel göçmen yığını hususunda olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.

DÜNYA 28.08.2022, 16:04
Yunanistan’ın göçmen endişesi büyüyor: “Komşularımız öngörülemez”

Yunan güvenlik kuvvetleri, Avrupa'ya geçiş yapmak isteyen göçmenlere karşı insanlık dışı hareketlerde bulunuyor. İnsansız hava araçları ile Türkiye tarafından kayıt altına alınan o anlarda mültecilerin botlarını batırma çalışmaları ise göze çarpıyor.

“Geçmişte yaşananlar tekrar edebilir” endişesi

Yunan basını tarafından ele alınan konuda, Atina idaresinin Mart 2020 tarihi ile benzer bir mülteci akınına karşı teyakkuz içerisinde olduğu yazıldı.

Yunanistan Hükümet Savunma ve Dışişleri Konseyi'nde, Türkiye tarafından sınıra yönelik oluşabilecek göçmen hareketliliğine karşı sisteme sokulması planlanan "acil durum eylem planı" üstünde de tartışma sağlandı.

“Yüzlerce göçmen giriş yapabilir”

Başbakan Kiryakos Miçotakis‘in de katılım sağladığı toplantı Maximos Sarayı'nda gerçekleştirildi.

"Yüzlerce yasa dışı mültecinin, Yunan topraklarına gruplar halinde girmeye çalışacağına" yönelik olasılık üzerinde duruldu.

Gerilimi yükselten kesimin Türkiye olduğunun lanse edilmeye çalışıldığı haberde, "Kara sınırlarımız içerisine yasa dışı toplu göçmen girişi hususunda yeni bir hareket arkaya atılmamalı." denildi.

Söz konusu bir durum yaşanması halinde düzenlenen "özel plan" kapsamında "en kısa süre içerisinde sınırlara güvenlik kuvvetlerinin gönderilmesi" değerlendirildi.

Toplantıya katılan isimler dikkat çekti

Toplantıya, Savunma Kuvvetleri Komutanı General Konstantinos Floros, Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ve Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos’un katılım sağladı. Bu kişilerin görüşmede bulunmasının ise tesadüf olmadığı değerlendirildi.

Parlamentoda açıklamada bulunan Başbakan Miçotakis, "Komşu ülkelerin öngörülemez olduğunu unutmayın." cümlesini kullandığı da ifade edildi.

Yorumlar (0)