Yunanistan’dan Türkiye’ye: Yeni bir fırsat penceresi

Delfi Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ile “yeni bir fırsat penceresi” elde edebileceklerini ifade etti.

DÜNYA 30.04.2023, 10:15 01.05.2023, 09:40
Yunanistan’dan Türkiye’ye: Yeni bir fırsat penceresi

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkiler hakkında Delfi Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, “Bence cesur davranmalıyız” dedi.

“Fırsat penceresi açılmalı”

Ankara, uzlaşı sağlamak üzere Yunanistan’a “diyalog” çağrısında bulunurken, Atina idaresi de temasların devam etmesi gerektiğine işaret ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 4 senelik görev süresince Türk-Yunan ilişkilerinin pozitif bir atmosfer ile sürdürüldüğünden duyduğu memnuniyeti aktardı.

İkili ilişkiler hakkında açıklamalarda bulunan Dendias, “Eğer sahip çıkabilirsek, anlaşmazlığımızı, dürüstçe ve açıkça dile getirebilmek adına bir fırsat penceresi açılabileceğine ve sıkıntıları çözüme ulaştırabileceğimize samimi bir şekilde inanıyorum” dedi.

"Cesur olmalıyız"

Yunanistan ve Türkiye’nin uluslararası platformlar kapsamında birbirlerine adaylık noktasında destek olma kararına işaret eden Dendias, “Bence cesur davranmalıyız. Uzlaşı sağlamayı düşünüyorsak, her iki kesimden de adımlar atılmalı. Karşılıklı destek ve anlayış noktasında ben oldukça memnunum. Daha ciddi ve büyük adımların devamının gelmesini umuyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)