Yunan Başbakan Miçotakis’ten Türkiye itirafı: “Haklılar”

Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanan gerilim devam ederken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye hakkında açıklamada bulundu. Miçotakis, “Türkiye’nin Avrupa’da bulunan terör yapılanmaları hususundaki endişeleri hukukidir” dedi.

DÜNYA 01.07.2022, 17:52 01.07.2022, 17:55
Yunan Başbakan Miçotakis’ten Türkiye itirafı: “Haklılar”

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Hükümet ve Devlet Başkanları Toplantısı'na katılım sağlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, görüşmenin sonrasında Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Yeniden görüşebiliriz”

NATO açısından Türkiye'nin önemli olduğunu vurgulayan Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan sorunların çözümü adına uluslararası hukukun destek olabileceğini aktardı. Basın mensubundan gelen, “Sahada herhangi bir hareketlilik yaşanacak mı?” sorusunu cevaplayan Miçotakis, “Dediğiniz şekilde bir hareketlilik oluşacağını düşünüyorum. 2020 senesi yazı yeniden gerçekleşmeyecektir” ifadesinde bulundu.

“Savaş uçakları konusu ABD ve Türkiye arasında”

F-16 ve F-35 savaş uçakları konusuna değinen Miçotakis, “Türkiye'nin savaş uçağı konusundaki isteği ABD’yi ilgilendirir. Yunanistan olarak, ABD'den bir istekte bulunmuştuk. İstediğimiz uçakların onaylansa bile 2028 senesinden önce alamayız. O zamana kadar biz de ülkemizi mali yeterliliğe ulaştıracağız” dedi.

“Turkeagean konusunda gereken cevap verilecektir”

Türkiye’nin turizm sektöründe Turkeagean'ı kullanmasını değerlendiren Yunan Başbakan Miçotakis, “Tabi ki bu konu hakkında devletimiz bütün yasal yollara başvuracaktır ve gereken yanıtı verecektir” ifadesinde bulundu.

“Türkiye’nin haklı sebepleri var”

İsveç-Finlandiya-Türkiye arasında gerçekleştirilen memoranduma atıfta bulunan Miçotakis, “Türkiye'nin terörle mücadelesi çok eskiden beri devam ediyor. Önemli adımlar attılar bu konuda. Terör örgütleri açısından Türkiye'nin, Avrupa'daki uzantılar hususunda hukuki haklı sebepleri bulunmaktadır” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)