Yunan askerleri 29 göçmeni dövüp ölüme terk etti!

Yunan askerleri Edirne sınırında içlerinde kadın ve çocukların da olduğu 29 göçmeni dövüp pasaportlarını alarak ölüme terk etti. Göçmenlerin yardımınaysa Mehmetçik koştu.

DÜNYA 28.02.2021, 09:41
Yunan askerleri 29 göçmeni dövüp ölüme terk etti!

Yunan askerlerinin göçmenlere dair acımasız tavrı sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı’nca Edirne Uzunköprü’de Meriç Nehri’nin Tatarköy Hudut Karakolu sorumluluk alanında 29 göçmenin olduğu açıklandı.

Hudut birliklerince Yunanistan tarafından geri itilen ve Meriç Nehri’nde bir ada üzerinde donma tehlikesiyle karşılaşan göçmenlere yardım eli geldi.

“Bizi dövdüler, pasaportlarımızı alıp gönderdiler”

AFAD ile koordineli şekilde göçmenler kurtarıldı. İçlerinde çocuk ve kadınların da bulunduğu göçmenler Yunan askerinin gayriinsani yaklaşımlarını anlattı.

Göçmenler Yunan askerleri tarafından yakalandıklarını anlatarak, “Bizi dövüp pasaportlarımızı aldılar ve gönderdiler.” şeklinde konuştu.

İçlerinden birinin konunun Yunan askerlerinin sopayla vurması neticesinde kırıldığını aktaran göçmenler, “Telefonlarımızı, paralarımızı ve hatta ayakkabılarımızı aldılar.” şeklinde konuştu.

Ömer Çelik: Bu sınır koruma değil insan hakları ihlalidir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda Yunanistan unsurlarının göçmenlere ilişkin insanlık dışı yaklaşımını sürdürdüğünü kaydetti.

Çelik, meydana gelen olayı kınadıklarını kaydederek şunları söyledi:

“AB, sınırlarındaki bu insanlık dışı uygulamalara izin vermemelidir. Bu bir sınır koruma değil insan haklarının ihlal edilmesidir. Bu sınır koruma misyonuyla sınırlarınızı koruyup öte yandan insani değerlerden ve insan haklarından söz etmek mümkün değildir.

“Mehmetçiğimizi tebrik ediyoruz”

Milletimiz her daim mazlumlarım sığınağı olmuştur ve bizim gurur kaynaklarımızdandır. İçlerinde çocukların ve kadınların olduğu 29 göçmeni kurtaran Mehmetçiğimizi tebrik ediyoruz.”

Yorumlar (0)