Başak Daşman, Nur Fettahoğlu ve Şükran Ovalı ,”Üç Kız Kardeş” oldular!

Kült oyunların modern bir bakış açısıyla yeniden sahneye konulduğu ve dijital olarak izleyenlere aktarıldığı “Dijital Sahne” de başarılı oyuncular Başak Daşman, Nur Fettahoğlu ve Şükran Ovalı bir araya geldi. Üç başarılı oyuncu, Rus yazar Anton Çehov’un “Üç Kız Kardeş” yapıtının yeni bir bakış açısıyla yazılan senaryosunda rol aldılar.

KÜLTÜR-SANAT 28.02.2021, 10:05
Başak Daşman, Nur Fettahoğlu ve Şükran Ovalı ,”Üç Kız Kardeş” oldular!

Dijital tiyatro sahnesinde tiyatro dünyasının kültleşen oyunları, günümüz bakış açısıyla sahneye taşımaya devam ediyor.  “Hamlet”, “Martı”, “Nora: Bir Bebek Evi”, “Antigone”, “Romeo & Juliet”, “On İkinci Gece” ve “Hırçın Kız” oyunlarında seviklen oyuncular eserlerin yenilenmiş hallerini izleyiciye sundular. Bu kez, Rus yazar Anton Çehov’un zamansız ve mekansız olan bir ‘baş yapıt’ eseri “Üç Kız Kardeş” izleyicilerle buluştu.

Kurulan kardeşlik bağının hikayesi

Çehov’un en çok sahnelenen eserlerinden bir tanesi olan “Üç Kız Kardeş” hikayesindeki yalnızlığı, terk edilmişlik üzerinden ele alıyor. İzleyene bir insanın en üzgün anında bile en didiştiği kardeşiyle kurduğu bağın kendisini yalnızlıktan kurtulabileceğini anlatan oyun, kardeşliğin önemini ve gresinin yalan olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.   Bir yandan da oyun, geleceğe yönelik umutların taşra hayatının realitesiyle çakıştığı umut ile umutsuzluk arasındaki ince çizgiyi beklentilerin acı gerçekliği üzerinden anlatıyor.

Hem doğumun hem ölümün anıldığı bir anı izleyene sunan oyun, “Acaba tüm yaşanmışlıklarımızla birlikte hayata ikinci kez başlama şansımız olsaydı, nasıl bir hayat yaşamayı seçerdik?” sorusu üzerinden kardeşliği ele alıyor.

Başak Daşman, Nur Fettahoğlu ve Şükran Ovalı bir araya geldi

Günümüz tiyatro sahnesinde başarılı projelere imza atan yönetmen İbrahim Çiçek’in direktörlüğünde ortaya çıkan oyunun video yönetmenliğini ise, Gizem Kızıl üstlendi. Çiçek daha önceki oyunlarda olduğu gibi; tiyatronun kültleşmiş eserlerinden seçtiği bölümleri, modern bir görsel hikaye anlatıcılığıyla birleştirerek dijital dünyada izleyene sunuyor. Dijital sahnede oyunların sayılarını artmasıyla beraber, seyirciye yeni nesil bir tiyatro izleme deneyimi sunuluyor. “Üç Kız Kardeş” oyunu, YouTube üzerinden ücretsiz bir şekilde izlenebiliyor.

Yorumlar (0)