YouTube'dan 2 yıl sonra gelen Trump kararı

Ocak 2021'deki Kongre baskınının ardından askıya alınan Donald Trump'a ait YouTube hesabı, 2 yılın ardından açıldı. Trump'ın bugün itibarıyla seçim kampanyasını yürütmek için YouTube üzerinden reklam satın alabileceği ve kanalına içerik yükleyebileceği kaydedildi.

DÜNYA 17.03.2023, 23:24 Hakan Öksüz
YouTube'dan 2 yıl sonra gelen Trump kararı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a uygulanan sosyal medya yasakları birer birer kalkıyor. 2020'de koltuğu Demokrat Joe Biden'a kaptıran Trump'ın konuşması sonrası yaşanan Kongre baskını, söz konusu kararların alınmasına yol açmıştı. Trump'ın Twitter ve YouTube hesapları askıya alınmıştı.

Milyarder girişimci Elon Musk'ın satın almasının ardından Trump'ın Twitter hesabı açılmıştı. Edinilen son bilgilere göre eski ABD Başkanı Trump'ın YouTube hesabına ilişkin alınan yasak kararı da kaldırıldı. Açıklama, platforma ait "YouTubeInsider" adlı Twitter hesabından yapıldı.

Bugünden itibaren içerik yükleyebilecek 

Donald Trump'ın bugün itibarı ile kanalına yeni içerik yükleyebileceği belirtildi. Bu kararla birlikte 2 yıllık kısıtlama yasağı da sonlanmış oldu. Kararla birlikte Trump, yaklaşık 2,5 milyon takipçisi bulunan YouTube hesabı üzerinden reklam satın alabilecek ve başkanlık kampanyasını bu yolla yürütebilecek. 

Kongre baskınının ardından hesap askıya alınmıştı

6 Ocak 2021 tarihinde meydana gelen Kongre baskınının ardından Donald Trump'ın YouTube hesabı askıya alınmıştı. Bu karara gerekçe olarak, "yeni açıklamalar şiddeti teşvik edebilir" açıklaması yapılmıştı. 

Twitter, Instagram ve Facebook'un ardından şimdi de YouTube hesabı açılan Trump'ın ne yapacağı merak ediliyor. 2024'te başkanlığa aday olacağının sinyalini veren Trump, 2021 yılında açılan ve kendisine ait olan "Truth Social" adlı platformu kullanıyor. 

Yorumlar (0)