İsveç'ten NATO'ya üyelik yorumu: "Hazırlıklıyız"

Türkiye'nin NATO'ya adaylık süreci ile ilgili Finlandiya'ya onay vermesi hakkında İsveç'ten açıklama geldi. İstemedikleri ancak tahmin ettikleri bir durumun gerçekleştiğini kaydeden Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "Kısa vadede bizi kötü etkilemez ama süreç uzarsa sıkıntı çıkar." dedi.

DÜNYA 17.03.2023, 23:55 20.03.2023, 09:20 Hakan Öksüz
İsveç'ten NATO'ya üyelik yorumu: "Hazırlıklıyız"

Finlandiya'nın NATO'ya adaylık sürecinin Türkiye tarafından onaylanmasının ardından gözler İsveç'in durumuna çevrildi. Basın toplantısı düzenleyen İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye'nin Finlandiya hakkındaki kararı hakkında konuştu.

"İstediğimiz bir gelişme değildi"

Tahmin edilen durumun gerçekleştiğini ve Türkiye'nin yalnızca Finlandiya'nın üyeliği için sürece onay verdiğini kaydeden Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "Bu istediğimiz bir gelişme değil ancak her şeye hazırlıklı durumdayız. Finlandiya'nın bizden önce üye olması, kısa vadede bizi kötü yönde etkilemez." dedi.

"Kısa vadede sorun olmaz ama süreç uzamamalı"

Finlandiya ile birlikte NATO'ya üye olmak istediklerini ancak bunun şu aşamada mümkün görünmediğini söyleyen Billström, "NATO dışında kalmamız kısa vadede kötü sonuçlara yol açmaz. Ancak sürecin uzamaması gerekiyor. Süreç uzarsa bazı olumsuzluklar ortaya çıkacaktır. Finlandiya'nın NATO'ya entegre olmas süreci devam ederken biz dışarda kalmış olacağız." ifadelerini kullandı. 

NATO'ya üyelik süreci ile ilgili yapılan Üçlü Muhtıra anlaşmasına değinen İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, anlaşmanın devam ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)