Yahudiler bir camiyi ateşe verdi

Yahudi yerleşimciler işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan bir camiyi yaktı. Yahudi yerleşimciler, cami duvarlarına ırkçı sloganlar yazdı.

DÜNYA 24.01.2020, 12:26
Yahudiler bir camiyi ateşe verdi

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Beyt Safafa Mahallesi'nde bir caminin yakıldığı ve dış duvarlarına ırkçı sloganlar yazıldığı bildirildi.

İsrail polisinin açıklamasında, caminin büyük bir kısmının yandığı belirtilirken, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi.

Diğer taraftan görgü şahitleri de Yahudi yerleşimciler tarafından ateşe verilen caminin, Beyt Safafa Mahallesi'ndeki Bedriye Camisi olduğunu ifade etti. 

Beyt Safafa Mahallesi sakinlerinin yangını kendi çabalarıyla söndürdüğünü aktaran görgü şahitleri, bir kısmı yanan Bedriye Camisinin duvarlarında da ırkçı ifadelerin yazılı olduğunu bildirdi. 

Yahudi örgütün adı "Bedel Ödetme"

Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılarla gündeme gelen radikal Yahudi örgüt "Bedel Ödetme", işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın yanı sıra İsrail'deki Filistin şehir ve köylerinde benzer saldırılar düzenliyor. 

İsrail'in 1967 yılında işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zorlaştırıyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul edilmesine rağmen İsrail parlamentosu Knesset, sıkça yeni yerleşim alanları açılması kararları alıyor.

Yorumlar (0)