Bakan Pakdemirli, domuz ve eşek eti yedirenlere acımadı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, domuz ve eşek eti yediren, gıdalara hile katan 386 firmanın ifşa listelerini yayımlamıştı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ifşa edilen firmaların sahiplerinin bakanlık önünde listeden çıkarılmak için ağladıklarını ancak bakanlık çalışanlarına acımayın talimatı verdiğini söyledi.

TARIM 24.01.2020, 12:17 24.01.2020, 12:48
Bakan Pakdemirli, domuz ve eşek eti yedirenlere acımadı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tağşiş yapan firmalara karşı uyarıda bulundu. Bakan Pakdemirli ifşalanan firmalardan birinin sahibinin geldiğini ve “Benim işim biter. Beni listeden çıkartın” dediğini ancak "acımayın" diye talimat verdiğini söyledi.

Pakdemirli: “ACIMAYIN!”



Ankara'da müşterilerine eşek eti yediren restoranlardan biri "Hamamönü Bahçem Cafe"

Bakan Pakdemirli, konuyla ilgili şu sözleri ifade etti:

“Halkın sağlığıyla oynayanlara karşı bakanlığımız savaş içinde. Özellikle ifşalarla ilgili yanlış anlaşılma olur diye bakanlığımız ürkek davranıyordu. Ne kadar yanlış varsa ifşa edelim dedim. Firmalardan biri geldi, ‘Benim işim biter. Beni listeden çıkartın’ dedi. İki hafta bakanlığın önünde ağladı, ‘ACIMAYIN’ dedim. Kanuna nizama uygun ürün üretilecek, lamı cimi yok. Ambalajlı gıdaların yenilmesini öneriyorum. Ambalajsız gıdalarda ne aldığınızı bilmiyorsunuz. Açık sütlerde, hayvan idrarı olabilir, pisliği olabilir. Yollarda zeytinyağı satanlar içine başka yağ karıştırıp satabiliyorlar. Denetim ve riskimizin az olması için ambalajlı ürünlere yönenilmeli. Halk sağlığını tehdit eden gıdaları üretenler mümkün olan en ağır cezaları almaları konusunda gayret sarf ediyoruz.”

Yorumlar (0)