Ve büyük çatışma başladı

Libya'da uluslararası anlamda da meşruiyete sahip tek yönetim olan UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) birlikleri, Trablus'ta emekli general Halife Hafter mevzilerini vurmaya başladı.

DÜNYA 17.12.2019, 12:34
Ve büyük çatışma başladı

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip tek yönetim olan UMH'ye (Ulusal Mutabakat Hükümeti) bağlı askerî birlikler, başkent Trablus'un güneyinde emekli general Halife Hafter güçlerine ait mevzileri vurmaya başladı. 

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı askerî kaynaklardan edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Libya'nın başkenti Trablus'un güneyinde mevzilenen emekli general Halife Hafter güçleri hedef alındı.

Dün Misrata'nın, bugün de Kabav, Zliten, Hums, Msallata, Zaviye şehirlerinin ve en son olarak Zintan kentinin; başkent Trablus'u korumak için seferberlik ilan etmesinin ardından, UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) birlikleri tarafından başkent Trablus'un güneyine takviye güç gönderildiği belirtildi.

Trablus'un güneyine sevk edilen takviye güçlerin Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı orta askerî bölgeden gönderildiği bildirildi.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri emekli general Halife Hafter, son olarak 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı emri verdiğini ilan etmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) destekleği emekli general Halife Hafter'in saldırı emri karşısında Libya'nın batısında başta Misrata olmak üzere 7 şehir yönetimi seferberlik ilan etmişti.

Yorumlar (0)