5 şehir daha Hafter'e karşı seferberlik ilan etti

Misrata Belediye Meclisinin dün başkent Trablus'u Halife Hafter güçlerine karşı savunmak için seferberlik ilan etmesinin ardından 5 şehir daha seferberlik kararı aldı.

DÜNYA 17.12.2019, 07:31 17.12.2019, 07:41
5 şehir daha Hafter'e karşı seferberlik ilan etti

Libya'nın batısında bulunan 5 şehir daha, başkent Trablus'u emekli general Halife Hafter güçlerine karşı savunmak için seferberlik ilan etti.

Uluslararası meşruiyeti bulunan Libya UMH'nin (Ulusal Mutabakat Hükümeti) sürdürdüğü "Burkan el-Gadab" operasyonu çatısı altında mücadele eden güçlerden yapılan yazılı açıklamalarda, Kabav, Zliten, Hums, Msallata ve Zaviye şehirlerinde seferberlik ilan edildiği bildirildi.

Zaviye kenti

Zaviye belediyesinden yapılan açıklamada, Libya'nın her karış toprağını, yasa dışı darbeci çetelerden kurtarmak için tüm devrimci şehirlerle tam koordine ve iş birliği içinde olma çağrısı yapıldı.

Açıklamada, seferlik ilan edildiği; bu çerçevede çatışmaların son bulması ve General Halife Hafter'in planlarının suya düşürülmesi için tüm imkânların kullanılacağı kararlılığı vurgulandı.

Msallata kenti

Msallata Belediyesinden yapılan açıklamada ise Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi'ne savaş için tüm imkânları seferber etme çağrısında bulunuldu.

Kabav kenti

Kabav şehri Askeri Konseyi genel seferberlik hâli ilan ettiğini duyurduğu açıklamasında Kabav şehrinin tüm imkanlarının General Halife Hafter ile onun müttefiklerinin planlarına karşı verilen savaşın sona erdirilmesi için kullanılacağı kaydedildi.

Hums kenti

Hums şehri sakinleri ve kanaat önderleri de genel seferberlik ilan edildiğini vurguladı.

Misrata da dün seferberlik ilan etmişti

Misrata Belediye Meclisi dün başkent Trablus'u emekli general Halife Hafter güçlerine karşı savunmak için seferberlik ilan etmişti. Seferberlik ilan edilmesinden çok kısa süre sonra (neredeyse birkaç dakika sonra) emekli general Halife Hafter'i destekleyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından Mistara vurulmuştu. BAE'ye ait silahlı insansız hava araçları (SİHA) Mistara'da hava harp okulunu bombalamıştı.

Libya'nın doğusunda gayrimeşru silah zoruyla yönetimi ele geçirmeye çalışan emekli general Halife Hafter, son olarak 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı emri verdiğini duyurmuştu.

General Halife Hafter, 4 Nisan'da da Trablus'u ele geçirmek için birliklerine saldırı talimatı vermiş ve 48 saat içinde başkentin kontrolünü ele geçireceklerini ileri sürmüştü.

General Halife Hafter'in saldırı emri üzerine Libya'da uluslararası meşruiyete sahip UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) birlikleri de Burkan el-Gadab Operasyonu'nu başlatmıştı.

Yorumlar (0)