Trump: Ben küreselci değilim!

ABD Başkanı Donald Trump, eyalet ve yerel yönetimler yöneticileri ile Beyaz Saray'da yaptığı yuvarlak masa toplantısından sonra basına konuştu. Trump'ın hedefinde bu kez küreselciler vardı.

DÜNYA 17.12.2019, 07:46
Trump: Ben küreselci değilim!

Ameri Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, "Küreselciler, ABD mallarının üretimi için dış kaynak kullanıyordu. Bazı küreselciler bizim gerçekten para kaybetmemizi istiyor. ABD, bu insanların umurunda bile değil." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, bazı eyalet ve yerel yönetim yöneticileri ile Beyaz Saray'daki yuvarlak masa toplantısının ardından gazetecilere açıklama yaptı. 

Küreselcilere yüklendi

Çin ile yaptığı birinci faz ticaret anlaşması için "daha önce böyle bir anlaşma hiç yapılmamıştı" ifadesini kullanan ABD Başkanı Donald Trump, küreselcilere yüklendi. 

ABD Başkanı Donald Trump, "Küreselciler, ABD mallarının üretimi için dış kaynak kullanıyordu. Bazı küreselciler bizim gerçekten para kaybetmemizi istiyor. ABD, bu insanların umurunda bile değil." değerlendirmesinde bulundu.

Küreselcilerin bütçe açığını da umursamadığını söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, "Ben küreselcilerin tam tersiyim. Ben bütçe açıklarını sevmiyorum. Ben bu ülkede fabrikaların ve tesislerin kapatılmasından, başka bir ülkeye gitmelerinden de hoşlanmıyorum." görüşünü paylaştı.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki durumu uzun yıllardır izlediğini ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, "Ben küreselci değilim. Bu ülkeyi seviyorum. Bu ülkeye sahip çıkacağız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)