Ukraynalı müzakereci: İstanbul mutabakatına bağlıyız!

Müzakerelerde Ukrayna heyetine başkanlık eden David Arakhamia, "Sergey Lavrov'un söylediğinin aksine İstanbul mutabakatına bağlıyız. Rusya yanlış yorumlamış." dedi.

DÜNYA 12.04.2022, 22:51 13.04.2022, 09:42 Hakan Öksüz
Ukraynalı müzakereci: İstanbul mutabakatına bağlıyız!

Rusya ile Ukrayna arasında 29 Mart'ta İstanbul Dolmabahçe'de yapılan müzakereler ani şekilde kesilmişti. Müzakerelere ilişkin yorum yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın masadan kalkan taraf olduğunu ileri sürmüştü.

"Sadece ek hususları kabul etmedik"

Ukrayna tarafının müzakerecisi olan David Arakhamia, İstanbul müzakerelerine ilişkin konuştu. İstanbul müzakerelerindeki mutabakata olan bağlılıklarının değişmediğini aktaran Arakhamia, "Müzakerelerde Rusya tarafından sunulan ek hususları kabul etmedik ancak mutabakata bağlıyız. Rusya, bu konuyu yanlış yorumladı." dedi.

Lavrov ve Putin ne demişti?

Müzakerelerde Ukrayna heyetine başkanlık eden Ukrayna Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı David Arakhamia, Sergey Lavrov'un açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Lavrov, "Ukraynalılar, Buça'da provokasyon yapıyor." diye konuşmuştu.

Rusya lideri Vladimir Putin, "Ukrayna tarafıyla İstanbul'da müzakere masasına oturduk. Her şey iyi gidiyordu. Sonra Buça'daki provokasyon ortaya çıktı ve Ukrayna tarafı çekildi. Kendi şartlarını bile kabul etmediler. Çıkmaza girdik." demişti.

Yorumlar (0)