Beyaz Saray: Rusya durmayacak, çatışmalar sürecek!

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Rus ordusu, Ukrayna'nın doğu bölgelerinde toplanıyor. Hedeflerinden kolayca vazgeçmeyecekler. Çatışmaların uzun süre devam edeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

DÜNYA 12.04.2022, 21:46 13.04.2022, 11:52 Hakan Öksüz
Beyaz Saray: Rusya durmayacak, çatışmalar sürecek!

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşa ilişkin bilgilendirme yapan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Rus ordusu, Ukrayna'nın doğu bölgelerine kaydırıldı." dedi. ABD Başkanı Joe Biden'ın Iowa gezisine katılan ve gazetecilere demeç veren Psaki, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının süreceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

"Rusya, bu hedeflerinden vazgeçmez"

Ukrayna'nın doğusunda Rus kuvvetlerinin günden güne arttığını kaydeden Psaki, "Ukrayna'ya teknolojik, mali, ve askeri hasar vermek istiyorlar. Hedefleri Ukrayna'yı savaşamayacak duruma düşürmek. Bu nedenle çatışmaların uzun bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyoruz. Rusya'nın bu hedeflerinden vazgeçeceğini zannetmek büyük hata olur." ifadelerini kullandı.

"Kimyasal silah kullanıldığı konusunda kanıtımız yok"

ABD olarak Ukrayna'ya gereken desteği sunmaya odaklandıklarına değinen Jen Psaki, "Ukrayna'nın Mariupol bölgesinde gerçekten de kimyasal silah kullandılar mı? Bunu şimdilik kesin olarak bilemiyoruz. Bunu kanıtlayacak bir gücümüz orada mevcut değil. Kimyasal silah kullanıldığının kanıtlanması durumunda ABD'nin nasıl adımlar atacağını söyleyemem. ABD'de açıklanan enflasyon verileri, son 41 yılın en yüksek düzeyinde. Bunun suçlusu Putin." dedi.

Yorumlar (0)