Ukraynalı futbolcu: Arkadaşımı infaz ettiler!

Arkadaşının ve arkadaşının kardeşinin Rus ordusu tarafından infaz edildiğini söyleyen Ukraynalı futbolcu Viktor Kovalenko, ailesinin Ukrayna'dan çıkamadığını belirtti. 26 yaşındaki futbolcu, ailesinin nasıl günler geçirdiğini anlattı.

DÜNYA 07.04.2022, 20:29 Hakan Öksüz
Ukraynalı futbolcu: Arkadaşımı infaz ettiler!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, bölgede yaşayanların hayatında büyük değişimlere neden oluyor. İtalyan ekibi Spezia'da top koşturan Ukraynalı futbolcu Viktor Kovalenko da bunlardan biri. Rus askerlerinin arkadaşını öldürdüğünü belirten 26 yaşındaki futbolcu, ailesinin geçirdiği zor günlerden bahsetti.

"Rus askerleri, gördüğüne ateş açıyor"

Ailesinin savaş nedeniyle Ukrayna'dan çıkamadığını belirten Viktor Kovalenko, "Maalesef şu an İtalya'ya gelemiyorlar. Çünkü Rus askerleri, kimi görürse ateş açıyor. Sivil ya da asker olması onlar için önemli değil. Benim ailem de bunu bildiğinden dolayı evden dışarı çıkmadı. Sokaklara çıkan sivillerin öldürüldüğünü biliyorlar." dedi.

"Babam elinde silah, hazır bekliyor!"

Ailesinin bir taraftan Ukrayna'dan ayrılmak da istemediğine işaret eden Kovalenko, "Ailem oradan ayrılırsa Ruslar her şeyi ele geçirecek. Döndüklerinde bir ev bulamayacaklar. Babam, ailesini savunmak için tüfeğiyle bekliyor. Kullanmamayı umut ediyor. Ailem ile görüşemiyorum bile. Kardeşimle konuşurken telefon hattı aniden kopuyor. Telefonların dinlenmesi de cabası. Bu nedenle bana gerçek bir bilgi veremiyorlar." diye konuştu.

"Arkadaşımı ve kardeşimi öldürdüler"

Savaşın oldukça acı sonuçlar doğurduğunu kaydeden Viktor Kovalenko, "Arkadımı Rus askerleri öldürdü. Kız arkadaşı ve kardeşi ile birlikte Ukrayna'dan kaçmak istedi. Bir hafta boyunca bir yere gizlendiler. Kontrol noktasında Rus askerleri tarafından engellendiler. Hem arkadaşımı hem de onun kardeşini öldürdüler. Cesetlerini vermediler bile. Arkadaşımın kız arkadaşını 3 saat esir tuttular, ardından da salıverdiler." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)