Ukrayna Parlamentosu OHAL kararını kabul etti

Ukrayna Parlamentosu, gece yarısı itibarıyla başlayacak olan OHAL kararını kabul etti.

DÜNYA 23.02.2022, 23:23 24.02.2022, 14:18
Ukrayna Parlamentosu OHAL kararını kabul etti

Halka sesleniş konuşması düzenleyen ve barış mesajı veren Zelenskiy, her çeşit senaryoya karşı hazır olmak için yedek askerlerin göreve çağırıldığını bildirdi.

Zelenskiy, yedek askerleri çağırdı

Ulusa sesleniş konuşması gerçekleştiren Zelenskiy, "Rusya tarafından Luhansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerinin bağımsızlıkları tanındı. İmzaladıkları sözde anlaşmalar çerçevesinde, Ukrayna toprağı olan Donbas’a Rusya'nın girmesinin önü açıldı. Bu kararla birlikte Rusya Minsk anlaşmalarından ayrılmış oldu. BM Güvenlik Konseyi üyeleri, Ukrayna, Türkiye ve Almanya arasında bir zirve gerçekleştirilmesi ile ilgili çalışıyorlar ve bu zirveyi Erdoğan da destekliyor. Partnerlerimizin Rusya'ya yönelik yaptırım dışında alternatif olmadığının farkında olmalarından dolayı mutluyum. Bugün için genel bir seferberliğe ihtiyaç yoktur. Fakat Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı unvanıyla, yedek askerlerin çağırılmasına yönelik kararnameye imza attım. Sayın Ukraynalılar... Barış destekçisi Ukrayna halkı... Bugün eğer susarsak yarın yok olabiliriz. Yaşasın Ukrayna..." sözlerini sarf etti.

Ukrayna’da OHAL ilanı

Öte yandan, Ukrayna'nın Luhansk ve Donetsk bölgeleri hariç olmak üzere geri kalan bütün bölgelerinde olağanüstü hal ilan edildiği açıklandı. Ukrayna Parlamentosu, gece yarısı itibarıyla başlayacak olan OHAL kararını kabul etti.

Yorumlar (0)