Putin, diktiği fidanların meyvelerini toplamaya başladı

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Vladimir Putin’i Ukrayna karşısında desteklediğini duyurdu. 

DÜNYA 23.02.2022, 08:48 24.02.2022, 14:05
Putin, diktiği fidanların meyvelerini toplamaya başladı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet televizyonuna katılarak Ukrayna-Rusya krizi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Rus halkıyla Venezuela halkının sonsuza kadar dost kalacağını belirten Maduro, “Putin’e ve Rusya’ya desteğimiz sonsuzdur. Dünyadaki haklı ve cesur davaları savunmak için birlik olacağız, daha fazla müttefik olacağız.” ifadelerini kullandı. 

“Rusya, barışı savunuyor” 

Maduro, sözlerine şu şekilde devam etti: “NATO ve ABD, Rusya’yı ve Vladimir Putin’i askeri yollarla bitirmek istiyor. Ancak Rusya, bölgede daima barışı savunuyor.” 



Putin, 2019’da Maduro’yu desteklemişti 

2019’da dönemin ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı olarak Juan Guadio’yu tanımış ve asıl Devlet Başkanı olan Maduro da ABD ile tüm diplomatik ilişkilerinin kesildiğini duyurmuştu. Tüm bunlara karşın Vladimir Putin ve Nicolas Maduro’nun sık sık telefonda görüştüğü ve Putin’in Maduro’ya her türlü desteği vermek için söz verdiği öğrenilmişti. Kremlin o dönemde Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun yetkilerinin Rusya tarafından tam olarak tanındığını açıklamış ve iki ülke, her konuda iş birliğine devam etmek için anlaşmaya varmıştı. O dönemde Maduro’nun yanında yer alanlardan biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan olmuştu. 

Yorumlar (0)