Rusya diplomatlarını Ukrayna'dan çıkarıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki konsolosluk ve büyükelçiliklerde görev yapan diplomatik personelin ülkeden tahliye edileceğini açıkladı.

DÜNYA 22.02.2022, 22:53 23.02.2022, 13:59
Rusya diplomatlarını Ukrayna'dan çıkarıyor

Rusya'nın, Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki Luhansk ve Donetsk'i tanıması üzerine iki ülke arasındaki diplomatik kriz derinleşti. Ukrayna bugün Moskova Maslahatgüzarı'nın Ukrayna'ya çağırıldığını duyururken, Rusya ise Ukrayna'daki konsolosluk ve büyükelçilik çalışanlarının tahliye edileceğini açıkladı.

"Personelimiz tehdit ediliyor"

Dışişleri Bakanlığı'nca gerçekleştirilen açıklamada, 2014'ten beri yaşanan iç karışıklıklar sebebiyle başkent Kiev'deki büyükelçilik binası ile Lviv, Harkov ve Odessa'daki konsolosluklarının devamlı olarak saldırılara maruz kaldığı belirtilerek, "Ukrayna makamlarının uluslararası sözleşmeler çerçevesindeki yükümlülüklerinin tam tersine Rusya'nın dış temsilciliklerinde görev yapan personellerin aldıkları fiziksel şiddet tehditlerine herhangi bir şekilde tepki vermemektedir.” ifadeleri kullanıldı.

"Çalışanlarımızı tahliye edeceğiz"

Söz konusu açıklamada, “Bu şartlar altında ilk önceliğimiz Rus diplomatlar, konsolosluk ve büyükelçilik personelleri ile ilgilenmek. Devlet görevlilerimizin can güvenliğinin tesisi için Rusya yönetimi, Ukrayna’da görev yapan Rus dış misyonlarının çalışanlarının tahliye edilmesi yönünde karar aldı. Bahse konu karar en kısa sürede uygulanacak." denildi.

Yorumlar (0)