Trump'tan ürküten açıklama: Umarım 100 binden az insan ölür!

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine ilişkin yaptığı açıklamada, "Ölü sayısı bakımından tahminlerin de altında bir sayı yakalamaya çalışıyoruz. Umarım 100 bin tahmininden daha az insan ölür." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 10.04.2020, 09:31 10.04.2020, 09:34
Trump'tan ürküten açıklama: Umarım 100 binden az insan ölür!

ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Şu anda neler olduğunu ve bizim nerede durduğumuzu biliyorsunuz. Umuyorum ki çok ama çok yakın bir zamanda ülkemizin çarkları yeniden dönmeye başlayacak. Halkımız, hep birlikte milletimiz, tarihindeki en asil bölümü yazıyor." dedi. 

"2 milyondan fazla test yapıldı"

Koronavirüs tedavisi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yoğun bakımdan çıkması dolayısıyla mutlu olduğunu aktaran Trump, Johnson'a acil şifalar diledi.

Trump, ABD'de şu ana kadar 2 milyondan fazla test yapıldığına dikkat çekerek, "Ülkemiz için önemli bir kilometre taşı." ifadelerini kullandı. 

ABD Ordusuna bağlı Mühendis Birlikleri ile ABD Federal Acil Durum Yönetim Ajansı(FEMA) tarafından ABD genelinde 21 geçici hastane ile 17 bin yatak kapasitesi oluşturduğunu kaydeden Trump, "Mühendis Birlikleri ve FEMA muhteşem iş çıkarıyor." diye konuştu.

"Yapıp yapamayacağımızı da göreceğiz"

Trump, bir gazetecinin "Ülkede çarkların yeniden dönmesi ve insanların işine dönmesi için ülke çapında yeterli test sistemini kurmanız gerekmez mi?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Bunu yapmak isteriz. Yapıp yapamayacağımızı da göreceğiz. Ama bu gerekli mi? Hayır. 325 milyon insandan söz ediyoruz."

"Umarım 100 bin tahmininden daha az insan ölür"

ABD'deki koronavirüs vakaları ile ölümlerinin hızla artış göstermesine ilişkin Trump, "Ölü sayısı bakımından tahminlerin de altında bir sayı yakalamaya çalışıyoruz. Umarım 100 bin tahmininden daha az insan ölür." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)