Trump, Kim'in doğum gününü kutladı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un doğum gününü kutladığı duyuruldu.

DÜNYA 10.01.2020, 15:42 13.01.2020, 17:39
Trump, Kim'in doğum gününü kutladı!

Güney Kore Ulusal Güvenlik Ofisi Başkanı Chung Eui-yong, Trump'ın, 8 Ocak olduğu bilinen doğum günü dolayısıyla Kim'e tebrik mesajı gönderdiğini kaydetti.

Chung, ABD Başkanı'nın, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'den doğum günü mesajını Kim'e iletmesini istediğini aktardı.

Mesajla ilgili bilgi vermeyen Chung, mesajın, Kuzey Kore'ye "uygun bir şekilde" iletildiğini söyledi.

Washington ziyareti esnasında Trump ile Beyaz Saray'da bir araya gelen Chung, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Japon mevkidaşı Shigeru Kitamura ile yaptığı görüşme sonrası ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Stephen Biegun ile de bir araya geldiğini kaydetti. Chung, görüşmelerin "son derece yararlı" olduğunu söyledi.

Trump-Kim görüşmeleri

Kuzey Kore ile ABD arasında, şubat ayından bu yana aksayarak da olsa süren nükleer silahsızlanmaya yönelik müzakereler, İsveç'te 5 Ekim'de yapılan toplantılarda kesilmişti.

Kim Jong-un, müzakereleri yeniden başlatmak üzere ABD yönetimine somut öneriler sunması için yıl sonuna kadar süre tanımış, aksi durumda nükleer denemeleri ve kıtalar arası güdümlü füze denemelerini sürdürecekleri uyarısını yapmıştı.

Trump, "Kim Jong sözünün eri" demişti

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore liderinin açıklamalarının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir anlaşma imzaladı. Nükleer silahların yok edilmesini müzakere edeceğine dair bir anlaşma imzaladı. Singapur'da imzalandı bu anlaşma. Ben onun sözünün eri olduğunu düşünüyorum. Bakalım göreceğiz." demişti.

Yorumlar (0)