Trump ile Meksika 'kartel konusunu' görüşecek!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Meksikalı uyuşturucu kartellerini terör grubu ilan edeceklerini söylemesinden sonra, Meksika yönetimi, ABD ile görüşeceklerini duyurdu.

DÜNYA 30.11.2019, 01:45
Trump ile Meksika 'kartel konusunu' görüşecek!

Meksika basınında çıkan haberlere göre, Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, ABD Adalet Bakanlığıyla önümüzdeki hafta görüşeceklerini kaydetti.

"Hükümetin duruşu, komşusuyla işbirliği yapmaktır" diyen Ebrard, Trump'ın açıklamalarından sonra Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un ABD Dışişleri Bakanlığıyla temas kurulması için talimat verdiğini belirtti.

Ebrard, 5 Kasım 2019'da Meksika'da ABD'li Mormon ailelerin uyuşturucu kartelleri tarafından öldürülmesi davasının her iki ülkenin de ortak mevzusu olduğunu ifade etti. 

Lopez Obrador da günlük basın toplantısında, konuyla ilgili, ABD'nin Meksika'nın egemenlik haklarına saygı duyacağını söyledi.

"Uyuşturucu kartellerini 'terör grubu' olarak ilan edeceğiz"

ABD Başkanı Trump, salı günü gazeteci Bill O'Reilly'e verdiği mülakatta, "Meksikalı uyuşturucu kartellerini 'terör grubu' olarak ilan edeceğiz. Son 90 gündür bunun üzerine çalışıyorum. Biliyorsunuz, bu mesele kolay değil, geçmeniz gereken süreçler var ve biz de o süreçlerdeyiz." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)