Saldırgan, terör hükümlüsü çıktı!

Londra'daki bıçaklı saldırganın kimliği belli oldu. Saldırganın, terör hükümlüsü 28 yaşındaki Usman Khan olduğu açıklandı.

DÜNYA 30.11.2019, 06:13 30.11.2019, 06:32
Saldırgan, terör hükümlüsü çıktı!

İngiltere'nin başkenti Londra'da 2 kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren kişinin daha önce terör suçundan cezaevinde kaldığı ve 2018 yılında serbest bırakıldığı açıklandı.

Saldırı ile ilgili açıklama yapan Londra Polis Teşkilatı Müdür Yardımcısı Neil Basu, şu aşamada saldırıyla ilgili başka birinin aranmadığını bildirdi. 

Londra Polis Teşkilatı Müdür Yardımcısı Neil Basu, saldırganın 28 yaşındaki Usman Khan olduğunu açıklayarak, "2012 yılında terör suçundan mahkum olan bu şahıs, yetkililer tarafından biliniyordu. 2018 yılının Aralık ayında şartlı olarak tahliye edildi." diye konuştu. Londra Polis Teşkilatı Müdür Yardımcısı Neil Basu, polislerin saldırganın evinde arama yaptığını da belirtti.

Saldırıda biri kadın 2 kişinin öldürüldüğü ve 2'si kadın 3 kişinin de yaralandığını kaydeden Londra Polis Teşkilatı Müdür Yardımcısı Neil Basu, saldırının Fishmongers Hall adlı binada yapılan mahkumların rehabilitasyonuna ilişkin bir konferans sırasında başladığı, daha sonra Londra Köprüsü'nde devam ettiği ve saldırganın burada vurularak etkisiz hâle getirildiğini ifade etti.

Londra Polis Teşkilatı Müdür Yardımcısı Neil Basu, olay yerinde alınan güvenlik önlemlerinin bir süre daha süreceğini bildirerek, halktan bu noktalardan uzak durmalarını istedi.

Diğer taraftan yerel medya, saldırganın 2012 yılının Şubat ayında Londra Menkul Kıymetler Borsası'na yönelik saldırı planındaki rolü sebebiyle hapis yattığını ve tahliye şartları kapsamında da elektronik kelepçe sistemiyle takip edildiğini yazdı. 

Üzerinde sahte patlayıcı taşıyordu

Dün saat 14.00 sıralarında, 5 kişiyi bıçaklayan saldırgan Londra polisi tarafından vurularak etkisiz hâle getirilmişti.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, çevredekilerin bir kişiye müdahale etmeye çalıştığı, olay yerine ulaşan Londra polisinin bu şahsa ateş ettiği, vurulan şahsın da yerde yattığı görülüyordu. 

Londra polisi, saldırganın sonradan sahte olduğu anlaşılan bir patlayıcı cihaz taşıdığını açıklamıştı.

Londra Köprüsü'nde 3 Haziran 2017 tarihinde yaşanan bıçaklı terör saldırısında 3'ü saldırgan 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)