THY, ilk Vancouver seferini gerçekleştirdi 

THY, Kanada’daki üçüncü uçuş noktasını Vancouver olarak seçti. Şirket, Vancouver’a olan ilk seferini bu sabah TK075 sayılı uçakla gerçekleştirdi. 

DÜNYA 03.05.2021, 10:26 04.05.2021, 00:25
THY, ilk Vancouver seferini gerçekleştirdi 

Türk Hava Yolları, Kanada’nın Montreal ve Toronto şehirlerine düzenlediği seferlere bir yenisini daha ekledi. Kanada’daki üçüncü ulaşım noktası olarak Vancouver Uluslararası Havalimanı’nı belirleyen THY uçağı, Türkiye saatiyle bu sabah havalandı.



TK075 sayılı uçağı ile 167 yolcusunu Vancouver’a indiren Türk Hava Yolları ekibini Vancouver Başkonsolosu Mehmet Taylan Tokmak ile ekibi ve THY Toronto Müdürü Zafer Bölükbaşı ile ekibi karşıladı.



Tören düzenlenmedi

THY’nin daha önceki ilk uçuşlarında karşılama töreni düzenlenmesine rağmen bu uçuşta ‘Covid-19 salgını’ sebebiyle tören düzenlenmedi. Bunun yerine ekip, hatıra fotoğrafı çektirdi ve basın açıklamalarında bulundu.



Vancouver Başkonsolosu Mehmet Taylan, basın açıklamasında şunları kaydetti: “THY, Vancouver uçuşlarını daha önce başlatmak için müracaat etti fakat pandemi sebebiyle bu gerçekleştirilememişti. 11 aylık gecikmenin ardından bugün ise ilk uçuş gerçekleştirildi. Bu adım ile ülkemiz ve Pasifik Kanada arası birbirine bağlanmış oldu. Doğrudan uçuşlarımız sayesinde kültürel, turistik ve ticari ilişkilerin gelişeceğini düşünüyoruz.”



Haftada 3 gün sefer var

“Bugün itibariyle haftada 3 gün sefer açılmış durumda. Pazar, salı ve perşembe günleri düzenlenecek bu uçuşların ilkinde 167 yolcu Vancouver’a taşındı. Türkiye’den yüklü sayıda kargo da uçakla geldi. Ekibimizi İstanbul’a gönderdik. Buradan yola çıkan uçak, 157 yolcu ile İstanbul’a varacak.”



Kuzey Amerika ve Türkiye arasında 15 uçuş noktası var

Türk Hava Yolları, ulusal ve uluslararası olmak üzere toplamda 319 noktaya uçuş düzenlerken Kuzey Amerika ve Türkiye arasında ise 15 noktaya uçuş düzenliyor. 

Yorumlar (0)