Suudi Arabistan'dan Filistin kararı!

BAE-İsrail anlaşmasından sonra toplanan Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Filistin meselesinin adil çözümünden yana olduklarını açıkladı.

DÜNYA 16.09.2020, 09:19 16.09.2020, 16:55
Suudi Arabistan'dan Filistin kararı!

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzananan normalleşme anlaşmasından sonra toplanan Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Riyad'ın, Filistin meselesinde "adil ve kapsamlı çözüm" istediğini bildirdi.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'nın geçtiğimi habere göre, Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında toplanarak dünyada ve bölgede yaşanan son gelişmeleri görüştü.

BAE-İsrail anlaşmasının ardından gözlerin çevrildiği Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Riyad'ın Filistin halkının sonuna kadar yanında olduğu vurgusunu yaptı ve Filistin meselesinin kapsamlı ve adil çözümü için atılacak tüm adımları desteklediğini bildirdi. Riyad Yönetiminin, başkenti Doğu Kudüs olan ve 1967 sınırlarının geçerli olduğu tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasını savundukları belirtildi.

Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında imzalanan normalleşme anlaşması ile ilgili ne diyeceği merak edilen Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, anlaşmaya dair herhangi bir değerlendirme yapmadı. Suudi Arabistan Bakanlar Kurulunun açıklamasında BAE-İsrail normalleşme anlaşmasını yorumlamaması, yerine Filistin meselesinin çözümü için takınılan tavrın dile getirilmesiyle anlaşmaya üstü kapalı cevap verildiği değerlendirmesi yapıldı.

Trump: 7-8 ülke daha normalleşecek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, dün Beyaz Saray'ın bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırırken 7-8 Arap ülkesinin daha İsrail ile ilişkilerini normalleştireceğini belirtmişti.

ABD Başkanı Donald John Trump gazetecilerin "Bu 7-8 ülke arasında Suudi Arabistan'ın olup olmadığı" yönündeki sorusuna ise, Suudi Arabistan Kralı ile yeni görüştüğü, net bir kararın bulunmadığı ancak doğru zamanda Riyad yönetiminin de İsrail ile ilişkilerini normalleştireceğini düşündüğünü ifade etmişti.

BAE-İsrail normalleşme anlaşmasının çok önemli bir anlaşma olduğunu vurgulayan ABD Başkanı Trump, diğer ülkelerin de yakın zamanda İsrail ile normalleşme anlaşmaları imzalayacağına inandığını belirtmişti.

Yorumlar (0)