Sigara paketinde kendi bacağını görünce şok oldu!

Fransa'da yaşayan bir adam, piyasaya sürülen sigara paketlerinde kendi ampute edilen bacağının fotoğrafını görünce neye uğradığını şaşırdı. Fotoğrafın kullanılması konusunda kendisinden izin alınmadığını belirten adam, konuyu Avrupa Komisyonu’na taşıdı.

DÜNYA 18.07.2019, 16:02
Sigara paketinde kendi bacağını görünce şok oldu!

Fransa’nın doğusundaki Metz kasabasında yaşayan 60 yaşındaki bir adam, sigara paketlerinin üzerinde bulunan uyarı reklamlarında kendi ampute edilmiş bacağının fotoğrafını görünce şaşkınlığa uğradı. 

Avrupa Birliği (AB) sınırlarında piyasaya sürülen paketlerde, bu fotoğrafla birlikte “Sigara içmek damarlarınızı tıkar” şeklinde bir uyarı yazısı bulunuyor.

Fotoğrafı oğlu fark etti

60 yaşındaki adamın oğlu, geçen sene Lüksemburg’da aldığı sigara paketinin üzerinde bulunan fotoğrafı fark etti. Fotoğraftaki bacakta görünen yara ve yanık izlerinin babasına ait olduğunu anlayan genç, paketi hemen babasına götürdü. Baba da bacağın kendisine ait olduğunu onayladı.

Fotoğrafın kullanılması hususunda kendisinden izin alınmadığını ifade eden adam, söz konusu karenin de protez bacak kullanıp kullanmayacağını anlamak üzere gittiği yerel bir klinikte çekildiğini düşünüyor. 

Aslen Arnavut kökenli olan adam, 1997 yılında başına gelen bir saldırı nedeniyle bacağını kaybetmiş.

"Müvekkilim, saygınlığının yara aldığını düşünüyor"

Ailenin avukatı Antoine Fittante, konuyu Avrupa Komisyonu'na taşıdı. 

Fittante, kliniğe de bir yazı göndererek fotoğrafın nasıl bu noktaya geldiği hususunda açıklama beklediklerini bildirdi. 

"Rızanız olmadan AB’nin her tarafındaki sigara paketlerinde kendinizi bulmanız oldukça inanılmaz." ifadesini kullanan Fittante, "Müvekkilim, maluliyetinin sigara paketlerinde böyle sergilenmesi nedeniyle ihanete uğramış hissediyor, saygınlığının yara aldığını düşünüyor. Biri bunun hoş olmadığını kabul etmeli." dedi.

Avrupa Komisyonu, bu tarz fotoğrafların dağıtımının sorumlusu olarak görülüyor. Komisyonun genel olarak kendi veri tabanındaki fotoğrafları kullandığı biliniyor. Fakat bu fotoğraflar,  söz konusu kişinin onayının alınmasından veya kaynağın doğrulanmasının ardından kullanılabiliyor.

Yorumlar (0)