Serbest bırakılan Filistinli kadın Ebu Kumeyl, Gazze'deki çocuklarına sarılamadı

İsrail cezaevinden serbest bırakılan Filistinli kadın Nesrin Ebu Kumeyl, 6 sene boyunca uzak kaldığı Gazze'deki çocuklarına kavuşmak ve onlara için sınırdan geçiş izni almayı bekliyor.

DÜNYA 18.10.2021, 13:13 19.10.2021, 09:35
Serbest bırakılan Filistinli kadın Ebu Kumeyl, Gazze'deki çocuklarına sarılamadı

Filistinli sivil toplum kuruluşu Esirler Cemiyeti, Nesrin Ebu Kumeyl'in Gazze'ye girişine İsrail tarafından izin verilmediği açıklandı.

Çocuklarına sarılmayı bekliyor

Gazze tarafında, metrelerce uzakta bulunan annelerine kavuşmanın özlemini ve hasretini yaşayan çocuklar, çaresizce annelerini bekliyor.

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde, İsrail’deki sınır kapısında izin verilmesi için beklerken açıklamalarda bulunan Filistinli Ebu Kumeyl, "Kaç gün olursa olsa bekleyeceğim. Çocuklarımla bir araya gelmek için savaşacağım ve burada kalacağım." dedi. "Eşim ve çocuklarımla Gazze'de yaşamak dışında farklı bir şey istemiyorum." şeklinde konuşan Nesrin, asla geri dönmeyeceğini, yakında çocuklarıyla bir arada olacağını ifade etti.

Nedeni açıklanmadı

Serbest kalan Filistinli eski kadın mahkum Nesrin Ebu Kumeyl'in sınırdan Gazze'ye geçişine İsrail tarafından izin verilmemesinin sebebi ise açıklanmadı. Esirler Cemiyeti, Ebu Kumeyl'in, İsrail’deki Beyt Hanun sınır kapısında tutulduğunu ve Gazze'ye girişine izin verilmediğini aktardı. Vaid isimli bir diğer esirler cemiyeti ise Nesrin Ebu Kumeyl'in dramına son verilmesi amacıyla uluslararası kuruluşlara, müdahalede bulunmaları yönünde çağrı yaptı. Cemiyet açıklamasında, "Gazze'ye geçmesine izin verilmesi için Ebu Kumeyl, sınır kapısında yalnız başına bekliyor." sözlerine yer verildi.

2015 yılında İsrail tarafından tutuklandığında en küçüğü 8 aylık, 7 evladını geride bırakan Ebu Kumeyl'in evlatları, 6 senedir hiç görmedikleri annelerine sarılacakları günü sabırsızlıkla bekliyor.

Hayfa şehrinde doğan Filistinli anne, gelin olarak Gazze'ye geldikten sonra bu bölgede yaşamaya başladı.

18 Ekim 2015 tarihinde Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan geçtiği sırada Ebu Kumeyl, İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı.

Filistinli kadına, 2014’te ailesine yaptığı ziyareti "casusluk" amacıyla; Hayfa Limanı'nın görüntülerini çekmek dahil birçok asılsız suçlamalar yönelten İsrail hükümeti, Ebu Kumeyl'i 6 sene hapis cezasına çarptırdı.

Yorumlar (0)