Samsunspor’un efsane ismi Emin Kar vefat etti

Samsunspor denince akla gelen ilk isimlerden biri olan eski futbolcu ve eski kulüp başkanı 62 yaşındaki Emin Kar’ın geçirdiği kalp krizinin ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı.

GÜNDEM 18.10.2021, 13:17 19.10.2021, 09:28
Samsunspor’un efsane ismi Emin Kar vefat etti

 Samsunspor’un efsane isimlerinden biri olarak sayılan ve bu kulüpte hem futbolcu hem de başkan olarak görev yapmış olan Emin Kar, 20 Ocak 1980 tarihinde Samsunspor kulübüne ait otobüsün karıştığı kazadan yaralı olarak kurtulmayı başarmış, ancak hayatının geri kalanını tekerlekli sandalyede geçirmek zorunda kalmıştı. Korkunç kazada Samsunspor üç oyuncusunu, teknik direktörünü, şoförünü kaybetmişti. Birçok futbolcu ve kulüp yöneticisi de kazada yaralanmıştı.  

Kalbi hep ‘Samsunspor’ diye attı

Türkiye’yi ağlatan kaza, Emin Kar’ı sahalardan uzak tutsa da,  futbol aşkı aynen devam etti. Defalarca ameliyat oldu ancak ayağa kalkamadı. Kar, kırmızı beyazlıların tüm lig maçlarına giderek onları destekledi ve yalnız bırakmadı.

2012-2014 yılları arasında 2 sene boyunca Samsunspor Kulübü’nün başkanı olarak da görev yapan Kar, geçen hafta geçirdiği kalp krizinin ardından hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştı. Ancak kötü haber bugün geldi. Efsane ismin oğlu Ülker Kar, kendi sosyal medya hesabından babasını vefat ettiğini duyurdu. 62 yaşında hayata veda eden Emin Kar bugün kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Yorumlar (0)