Rusya’da "uçan belirsiz nesne" alarmı

Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki Pulkovo Havalimanı'nda bütün uçuşlar geçici şekilde durduruldu. Rus basınında yer alan haberlere göre, tanımlanamayan bir cismin tespit edilmesinin ardından bu kararın verildiği ifade edildi.

DÜNYA 28.02.2023, 13:31 01.03.2023, 08:56
Rusya’da "uçan belirsiz nesne" alarmı

Rusya'nın St. Petersburg şehri alarma geçti. Yerel saatle 12.00 sıralarına bütün uçuşların “tanımlanmayan cisim” sebebiyle geçici bir şekilde durdurduğu duyuruldu.

Savaş uçakları gönderildi

Rus haber ajansları tarafından yapılan haberlere göre, Pulkovo Havalimanı'nın 200 kilometre civarında tespit edilen tanımlanamayan bir cisim sebebiyle uçuşların geçici şekilde durdurulduğu ve savaş uçaklarının bölgede inceleme yapması üzere sevk edildiği belirtildi.

Flight Radar web sitesi tarafından paylaşılan verilerde Rusya’nın St. Petersburg kentine gitmekte olan iç hat uçuşlarının geri döndüğü aktarıldı. Rus RIA Haber Ajansı ise bölgeye gönderilen savaş uçaklarının kontrollerin ardından geri dönüş yaptığını ve hava sahasının yeniden hizmete sokulduğunu ifade etti. Tespit edilen cismin henüz ne olduğu paylaşılmadı.

Yorumlar (0)