Hulusi Akar NATO'nun çadır kent alanında incelemeler yaptı

Milli Savunma Bakanı Akar, Kırıkhan ilçe merkeziyle köylerinde bir araya geldiği depremzedelere, "Hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Kıvançta ve kederde bir ve beraberiz. 85 milyon tek yumruk, tek yürek." dedi.

GÜNDEM 28.02.2023, 13:30 01.03.2023, 12:40
Hulusi Akar NATO'nun çadır kent alanında incelemeler yaptı

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay'a gelen ve Mehmetçiğin, devriye, nöbet, arama kurtarma ve yaşam destek faaliyetlerini yerinde takip eden Akar'ın deprem bölgesinden incelemeleri sürüyor.

Akar, bu kapsamda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile beraber Hatay'ın Kırıkhan ilçe merkeziyle Bektaşlı ve Ceylanlı köylerinde incelemeler yaptı.

Hulusi Akar, depremzedelerle bir araya gelerek, çocuklarla yakından ilgilendi ve hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini paylaştı.

Kırıkhan'daki vatandaşların özellikle Afrin Harekatı'nda göstermiş olduğu yoğun desteği hiçbir zaman unutmadıklarını söyleyen Akar, asrın felaketi olarak isimlendirilen depremler sonrasında ilk andan itibaren büyük bir azim ile bölgede yaraların sarılması hususunda gayret gösterdiklerini söyledi.

"Devlet ve millet yaraları sarmak için canla başla çalışıyor"

Akar, Milletçe geçmişte birçok felaket ve acıyla karşı karşıya geldik. Millet ve devlet beraber bunların üstesinden geldik. Burada da benzer şekilde mücadelemize devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Devletlerin bütün kurumların yaralarını sarmak ve acılarını dindirmek amacıyla seferber olduğunu ifade eden Akar, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devletimizin bütün birimleri şu anda ayakta. Yalnızca devletimiz de değil, 85 milyon, bütün milletimiz buradaki vatandaşımızın kederiyle kederlenip, derdiyle dertleniyor. Hiçbir zaman sizler yalnız değilsiniz. Bizler kıvançta ve kederde beraberiz. 85 milyon tek yumruk, tek yüreğiz. Karamsarlık, ümitsizlik, yalnızlık yok. Hep beraberiz ve yaralarımızı da beraber saracağız. Gece gündüz demeksizin herkesin burada yaraları sarabilmek için gayret gösterdiğini biliyoruz."

NATO'nun çadır kentinde incelemeler yaptı

Bakan Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, NATO'nun Ötençay Mahallesi'nde kurulması planlanan çadır kentinde de incelemeler yaptı.

MSB tarafından gerçekleştirilen altyapı ve arazi düzenleme çalışmalarını da takip eden Akar, faaliyetlere ilişkin bilgi alarak talimat verdi.

2 bin 500 kişi kapasitesi olan çadır kentte, tuvalet ve seyyar banyonun yanında, çocuk oyun alanları, mutfaklar ve çamaşırhanenin de bulunması planlanıyor. Çadır kentin mart ayında hizmete alınması bekleniyor.

Yorumlar (0)