Rusya: Zelenskiy, Beyaz Saray’ı tehdit ediyor!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna güçlerinin Rusya'daki sivil yapılara saldırı düzenleyerek ABD'ye şantaj yaptığına dikkat çekti. Zaharova, "Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sivil altyapılara terör saldırısı gerçekleştirerek Washington'ı tehlikeye atıyor" şeklinde ifadeler kullandı.

DÜNYA 01.08.2023, 14:34
Rusya: Zelenskiy, Beyaz Saray’ı tehdit ediyor!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Ukrayna güçlerinin insansız hava araçları (İHA) ile Moskova'ya gerçekleştirdiği saldırıları değerlendirdi.

Zelenskiy'nin söz konusu saldırılar ile ABD için tehlike yarattığını ifade eden Zaharova, "Zelenskiy, sivil altyapılara yönelik terör saldırısı gerçekleştirerek Washington'ı tehlikeye atıyor. Başkan Joe Biden, 'terörün devlet sponsoru' konsepti kendi tuzağına düşüyor" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Zelenskiy, Beyaz Saray'ı tehlikeye atıyor!

Ukrayna'nın bahsi geçen saldırılar ile daha fazla destek almaya çalıştığını belirten Zaharova, " Zelenskiy'nin bu saldırılara neden ihtiyacı var? Birincisi, kendisi böyle. Zelenskiy, özüne kadar çürümüştür ve karanlık tarafa hizmet etmektedir. İkincisi de Ukrayna'ya daha fazla yardım desteği vermesi için adeta Beyaz Saray'a şantaj yapıyor" ifadelerine yer verdi.

Zaharova, terör meselesinin Amerikan liberalliği ile artık daha fazla ilişkilendirileceğini belirtti.

Saldırılara ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, "Aşikar bir şekilde tehdit var. Gerekli tedbirler alınıyor. Yalnızca ordu bu konuda uzman bakış açısı ile yorum yapabilir ve de yapmalıdır" dedi.

Moskova'daki İHA saldırıları

Moskova’ya düzenlenen saldırılar hakkında açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev'in dün gece saatlerinde başkent Moskova ile Moskova Bölgesi'ne İHA'lar ile gerçekleştirdiğini ve söz konusu terör saldırısının engellendiğini belirtmişti.

Moskova Bölgesi'ne bağlı Narofomonisk ve Odintsovo ilçeleri üzerindeki 2 Ukrayna İHA'sının Rus hava savunma sistemleri tarafından havada vurulduğu ifade edilen açıklamada, bir İHA'nın da elektronik harp sistemi ile etkisiz hale getirildiği, bunun üzerine kontrolünü kaybeden İHA'nın Moskova City iş merkezinin bulunduğu yere düştüğü belirtilmişti.

Konuya ilişkin bilgi paylaşan Rusya Savunma Bakanlığı ise 30 Temmuz tarihinde Ukrayna'nın Moskova ile Moskova Bölgesi'ne İHA'larla saldırı düzenlediğini duyurmuştu. Engellenen İHA'lardan biri ise Moskova-City iş merkezindeki gökdelenlerden birine çarpmış ve binada hasara neden olmuştu.

Ukrayna'nın Moskova'ya 24 ve 28 Temmuz tarihlerinde de İHA saldırıları düzenlediği, olaylarda herhangi bir ölü ya da yaralı olmadığı belirtilmişti.

Yorumlar (0)