Bakan Işıkhan: 85 milyon vatandaşımız sosyal koruma kapsamı altında

Yaklaşık 4 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisini yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki sosyal ve mali haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

GÜNDEM 01.08.2022, 15:05 01.08.2023, 16:07
Bakan Işıkhan:  85 milyon vatandaşımız sosyal koruma kapsamı altında

Toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar ise şöyle;

"Türkiye'de 85 milyon vatandaşın hepsi sosyal koruma kapsamı altına alınmıştır"

Ülkemizde salıktan eğitime, teknolojik yatırımlardan savunma sanayiye, güvenlikten adalete, sosyal politikalardan enerjiye, aile politikalarından çalışma hayatına, sendikal örgütlenmeden sosyal güvenliğe kadar bütün alanlarda çok önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Türkiye'de yaşayan 85 milyon vatandaşın hepsi sosyal koruma kapsamı altına alınmıştır. Söz konusu süreç kapsamında hayata geçirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kamu yönetimi teşkilatlarımız ile kamu personel sistemimizde çok verimli ve etkin kararlar alınmasına fırsat vermiştir.

"Toplumsal huzuru ve barışı tesis eden bir yönetim anlayışını benimsedik"

Bizler, aziz vatandaşlarımıza hizmet etmek gayesi ile yine milletimizden aldığımız güç ve yetkiyle AK Parti hükümetleri olarak 21 senedir ülkemizin yapısal problemlerini çözerek toplumsal huzuru ve barışı tesis eden bir yönetim anlayışını benimsedik.

"Kısa çalışma ödeneğiyle çalışanlarımız ekonomik anlamda destekledi"

Kamu yönetim sistemimizi milletimizin yaşamını kolaylaştırmak, en az maliyetle en kısa sürede, en son teknolojiler ile kamu hizmetlerine sunmak, hesap verilebilirlik, şeffaf ve katılımın olduğu yönetim anlayışı ile geliştirdik. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak vatanımızın tüm il, ilçe, köy ve beldelerinde, yurt dışındaki vatandaşlarımıza kamu hizmetlerimizi dünyadaki bir çok ülkeden daha etkin ve hızlı bir şekilde sunmayı başardık.

‘‘Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşına verdiği değer ortadır’’

Bildiğiniz üzere 2019 yılında başlayan COVID-19 salgını tüm dünyayla birlikte ülkemizi de oldukça olumsuz şekilde etkilemiştir. Pandemi dönemi süresince kamu görevlilerimizin çalışma saatlerinde esneklik sağladık ve uzaktan çalışmalarına imkan sağladık. Kısa çalışma ödeneğiyle çalışanlarımızı ekonomik anlamda da destekledik. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere kamu çalışanlarının fedakar gayretleri ile yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ülkemize ambulans uçaklar ile sağ salim getirilmesi ve tek kişilik odalarda tedavi hizmeti verilmesi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin etkinliğini, gücünü ve vatandaşına verdiği değeri ortaya koymaktadır. Kriz olarak değerlendirilen pandemi süreci ve sonrasında sosyal güvenlik ve sağlık altyapımızın ne kadar güçlü olduğu gözler önüne serildi. Hamdolsun ki bu imkanlar sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde gerçekleştirilmiştir.

"Örgütlenme oranımız, birçok gelişmiş ülkenin üzerindedir"

Türkiye'de kamu sendikacılığı alanında yakaladığımız yüzde 75'lik örgütlenme oranımız, birçok gelişmiş ülkenin üzerindedir. Dünyada sendikalaşma oranlarının en fazla olduğu İskandinav ülkelerinde bile bu oran yüzde 60'lar seviyesindedir.  Bu durum düşünüldüğünde, ülkemizin kamu örgütlenmesi alanında bugün geldiği nokta oldukça başarıdır. Bizim söz konusu bu seviyeye ulaşmamızda sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, örgütlenmeyi teşvik eden yeni politikaların uygulamaya aktarması, ülkemizdeki çalışma barışı ile demokrasiye verdiğimiz önemin yanında siz sendikalarımızın da önemli katkıları bulunmaktadır.

Yorumlar (0)