Rusya, KKTC'yi tanıma yolunda ilk adımını attı

Konuya ilişkin Rusya merkezli haber ajansı TASS'a açıklama yapan bir yetkili, kısa sürede Lefkoşa'nın kuzeyinde konsolosluk hizmeti verileceğini belirtti. Rusya devletinin bu hamlesi ise "KKTC'yi tanıma yolunda ilk adım" olarak değerlendirildi.

DÜNYA 09.08.2023, 16:57
Rusya, KKTC'yi tanıma yolunda ilk adımını attı

Merkezi Rusya olan TASS haber ajansı, Moskova yönetiminin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konsolosluk açma yönünde verdiği kararı dünyaya duyurdu. Rusya'nın büyük ses getiren bu kararı ise KKTC'yi tanıma yolundaki ilk adım olarak değerlendirildi.

"Çalışmalar düzenli şekilde ilerleyecek"

Rusya GKRY Büyükelçiliğinde görev yapan bir yetkili, "Çok kısa bir zaman içinde Lefkoşa’nın kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız. Konuya ilişkin çalışmalar düzenli şekilde ilerleyecek" şeklinde açıklama yaptı.

Konsolosluk kararı hangi anlama geliyor?

Söz konusu bu adımın, Rusya yönetiminin, Kıbrıs'ın kuzey kesiminde yaşayan Rus vatandaşlarına ilişkin sorumluluklarını yerine getirmek için atılacağını belirten yetkili, ABD, Almanya, İtalya İngiltere ve Fransa'nın uzun zamandır Kıbrıs'ın kuzeyine ilişkin konsolosluk hizmetleri verdiğini ifade etti.

50 binden fazla Rus vatandaşı KKTC’de yaşıyor

Rusya'nın KKTC’de konsolosluk açma konusunda verdiği karar kamuoyunda "KKTC'yi tanıma yolundaki ilk adım" şeklinde yorumlandı. Elde edilen verilere göre Kıbrıs Adası'nın kuzeyinde 50 binden fazla Rus vatandaşı yaşıyor.

Yorumlar (0)