Rusya İdlib'e saldırdı! 9 sivil hayatını kaybetti

Rusya, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlere yönelik hava saldırıları düzenledi. 9 sivil hayatını kaybederken, 10'dan fazla sivil yaralandı.

DÜNYA 17.11.2019, 13:55 17.11.2019, 14:15
Rusya İdlib'e saldırdı! 9 sivil hayatını kaybetti

Suriye'de bulunan muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları tarafından İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Serakib ilçesinde, Ureynibe, Fattire, Bsakla ve Mellace köylerine yönelik hava saldırıları gerçekleştirildi. 

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Rusya tarafından sabah saatlerinde düzenlenen saldırılarda, Serakib'de 4 ve Mellace köyünde 5 olmak üzere toplam 9 sivil yaşamını yitirdi, 10 sivil yaralandı.

Beşşar Esed rejimi de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Keferenbil ilçesi, Kebbine ve Maarzite yerleşimlerine kara ve hava saldırısı gerçekleştirdi. 

Sivil Savunma ekipleri, olay yerinde enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediyor. 

Ekim ayında 75 sivil yaşamını yitirmişti

Beyaz Baretliler (Sivil Savunma) raporuna göre, Beşşar Esed rejimi, İran destekli yabancı terörist gruplar ve Rusya'nın, Ekim ayında İdlib'deki sivil yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği saldırılarda 13'ü çocuk 75 sivil yaşamını yitirmişti.

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018 tarihinde imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil hayatını kaybetti. 

Saldırıların yoğun olduğu yerlerden, nispeten saldırıların daha az olduğu yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir yılda bir milyonu aştı.

Yorumlar (0)