Bu yiyecekleri gece yatmadan tüketirseniz vücudunuz temizleniyor!

Uzmanlar tarafından önerilen ve gece tüketildiği zaman vücudu toksinlerden arındıran bazı besinler hem vücudunuzu temizliyor hem de kilo vermenize katkı sağlıyor. Peki gece tüketildiğinde daha yararlı olan besinler nelerdir? Ayrıntılar haberimizde...

SAĞLIK 17.11.2019, 14:01
Bu yiyecekleri gece yatmadan tüketirseniz vücudunuz temizleniyor!

Beslenme ve diyet uzmanları, genellikle günün belirli saatlerinden sonra yemek yeme alışkanlığının bırakılması gerektiği tavsiyesinde bulunurlar. 

Fakat bazı yiyecekler gece tüketildiği zaman sağlığa oldukça iyi geliyor.

İşte o yiyecekler...

Karpuz

Karpuz, içi lif ve su dolu en önemli besinlerden biri olarak biliniyor.

Gece yatmadan önce karpuz yemek, dümdüz bir karna sahip olmayı sağlıyor. Bu besin maddesi, vücutta fazla miktarda bulunan sıvıların giderilmesi amacıyla gerekli olan bir mineraldir.

Öte yandan karpuz, bağışıklık sistemiyle yakından ilgisi olan ve bunun yanında iltihaplanma ile mücadele eden C vitamini bakımından oldukça zengindir.

Domates

Çoğu insan domatesi sever. Bir miktar protein ile domatesi birleştirmeniz durumunda sağlıklı bir akşam yemeği için muazzam bir seçenek elde edersiniz.

İçi antioksidanlar ile dolu olan domates, kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca, iltihaplanma ve sıvı tutulması ile mücadele eder.

Zeytinyağı

Sızma zeytinyağında bulunan oleik asit gibi yağ asitleri, vücutta özellikle de karın bölgesindeki dayanıklı ve parçalanması zor olan yağların parçalanmasına katkı sağlar.

Gece yatmadan önce içilen bir kaşık zeytinyağı ile karın yağlarının erimesi sağlanabilir.

Enginar

Enginar, karaciğer sağlığına iyi geliyor. 

Akşam yemeği için mükemmel bir seçenek olan enginar, gece boyunca vücutta detoks etkisi sağlar.

Kuşkonmaz

Yabani veya beyaz kuşkonmaz, istenildiği kadar tüketilebilir çünkü tüm bunlar sağlık için oldukça faydalıdır. 

Kuşkonmazın, vitaminler (A, B kompleksi, C ve E vitaminleri), aynı zamanda çinko ve potasyum gibi mineraller ile dolu olduğu biliniyor.

Yorumlar (0)