Rusya'da mahkumlara verilen teklif ortalığı karıştırdı! Aileler dehşete düştü...

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği işgal saldırıları devam ederken, cephedeki eksiklikler sebebiyle Putin’in ordusu, hapishanedeki mahkumlara görev vermeye başladı. St. Petersburg hapishanelerinde bulunan mahkumların aktif bir şekilde işe alındığı belirtilirken, 6 ay sonra canlı geri dönmeleri durumunda 3 bin 100 dolar (53 bin TL) ve cezalarının affı ile ödüllendirileceği iddia edildi.

DÜNYA 06.07.2022, 14:35 06.07.2022, 14:39
Rusya'da mahkumlara verilen teklif ortalığı karıştırdı! Aileler dehşete düştü...

Ukrayna’ya yönelik işgal saldırılarının 5’inci ayında Rusya’nın, hapishanede bulunan mahkumları ceza affı ve 3 bin 100 dolar ödül karşılığında cepheye yolladığı ortaya çıktı.

Ceza affı ve para ödülü

St. Petersburg hapishanelerinde bulunan mahkumların aktif bir şekilde işe alındığı aktarılırken, 6 ay sonra canlı olarak geri dönmeleri durumunda cezalarının iptal edileceği ifade edildi.

DailyMail’in iddiasına göre cezaevi mahkumlarına, Ukrayna'da 'Nazileri' avlamak amacıyla ön saflarda yer alacaklarının bildirildiği kaydedildi. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından önceki dönemlerde yönetilen FSB güvenlik servisinin de söz konusu olaya karıştığı belirtildi. 

“Taahhütler sözde kaldı, kağıda dökülmedi”

Rusya’nın Ukrayna’daki asker sayısını artırmak hedefiyle bu mahkumları işe aldığı ifade edilirken, bir hükümlünün akrabasının açıklaması aktarıldı. Bu akraba, “Sözde müfettişler Yablonevka'ya cuma akşamı geldi. Hükümlülerle görüşüp, ‘vatanı savunmalarını’ istediler. Bir akrabama, ‘Nazilerle mücadele etmek çok zor, oldukça iyi hazırlanmışlar. Sen bu konuda öncü olacaksın, Nazilerin tespit edilmesine yardım edeceksin, bu sebeple herkes geri dönmeyecek’ dendi" açıklamasını yaptı ve sözlerini şöyle tamamladı:

“İlk önce, yüzde 20'ye yakın kişinin geri döneceğini ifade ettiler. Ardından ise hiç kimsenin neredeyse geri dönmeyeceğini belirttiler” şeklinde konuşan hükümlü akrabası, “Hayatta kalmayı başaranlara af ve 200 bin ruble (3 bin 100 dolar) ödül sözü verildi. Eğer hayatını kaybederse, ailesine 5 milyon ruble (77 bin dolar) ödeme taahhüdünde bulundular. Fakat bunların tamamı sözde kaldı, kağıda dökülmedi” 

Ukrayna’ya yönelik savaşın ilk günlerinde Rusya, daha önce askerlik yapmış ve hapishanelerde cezası 20 senenin üzerindeki kişileri savaş cephesine götürmüştü.

Yorumlar (0)