Rusya açıkladı: Ukrayna ordusu karşı saldırılarda 43 binden fazla askerini kaybetti

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna güçlerinin, haziran ve temmuz aylarındaki karşı saldırılarında, 43 binden fazla askerinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

DÜNYA 04.08.2023, 18:17
Rusya açıkladı: Ukrayna ordusu karşı saldırılarda 43 binden fazla askerini kaybetti

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Rus ordusunun, Ukrayna’da gerçekleştirdiği eylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

43 binden fazla asker hayatını kaybetti

Ukrayna ordusunun karşı saldırılar esnasındaki kayıplarına ilişkin bilgi paylaşan Konaşenkov, "Kiev rejimi adlandırdığı karşı saldırın başlangıcından bugüne kadar haziran ve temmuz aylarındaki çatışmalar esnasında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kayıpları, 43 binden fazla askere yükseldi" ifadelerini kullandı.

İgor Konaşenkov, bu sayının, Ukrayna ile yurt dışındaki hastanelere sevk edilen yaralılarla yabancı paralı askerleri ve arka bölgelerde uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlar ile gerçekleştirilen saldırılar sonucu etkisiz duruma getirilen askeri personeli kapsamadığını ifade etti.

Ukrayna’ya ait 4 bin 900'den fazla silah imha edildi

Söz konusu zaman zarfı içerisindeki çatışmalarda, Ukrayna güçlerinin silah kaybına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Konaşenkov, "Temas hattında toplam 26 uçak, 25 Alman Leopard tank, 9 helikopter, 21 Amerikan Bradley zırhlı muharebe aracı, 7 Fransız AMX tekerlekli tank dahil 1831 tank ile zırhlı araçla birlikte 4 bin 900'den fazla silah imha edilmiştir" bilgisini paylaştı.

Ukrayna güçlerinin, 747 topçu sistemi ile havan topu kaybettiğini de belirten Konaşenkov, bunların içinde 76 adet ABD yapımı M777 obüs ile ABD, Polonya, Almanya ve Fransa'dan getirilen, 84 kundağı motorlu topçu sisteminin bulunduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)