Rusya açık açık uyardı: "Ukrayna'yı kıyamet bekliyor"

Rusya Güvenlik Konseyi'nden Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Ukrayna'nın Kırım'a yönelik bir saldırıda bulunması halinde karşılık vereceklerini ifade ederek, "Kırım'a herhangi bir saldırı olursa Ukrayna'yı kıyamet bekliyor." dedi.

DÜNYA 17.07.2022, 23:36
Rusya açık açık uyardı: "Ukrayna'yı kıyamet bekliyor"

Ülkenin eski devlet başkanı da olan Medvedev, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Rusya'nın Batılı ülkeler ile ilişkilerine dair önemli açıklamalar yaptı. Medvedev, Zelenskiy yönetiminin Kırım Köprüsü'ne saldırı yapmaya ve Kırım'ı Rusya'dan geri almaya yönelik birtakım söylemlerine ilişkin olarak, "Dönem dönem bazı açıklamalarla ortaya çıkan yüceltilmiş kanlı palyaçolar Rusya'yı tehdit etmeye çabalıyor. Kırım'ı hedef alan bir saldırıdan söz ediyorum. Böyle bir şey olursa Ukrayna için kıyamet günü gelmiş demektir. Çok sert ve hızlı bir şekilde olacak ve gizlenmek, saklanmak asla mümkün olmayacak. Yine de bahse konu açıklamalarla genel durumu daha da kötüleştirmeyi sürdürüyorlar." dedi.

"Bizi kıskanıyorlar"

Batılı devletler ile yaşanan gerilime de değinen Medvedev, "Bazı Avrupa ülkelerinin ve ABD'nin hedefi, Rusya'nın gelişimini ellerinden geldiği kadar engellemektir. Pek çok yönden yeteneklerimizi kıskanıyorlar. Rusya bütün devletleri memnun edemez. Memnun etmeye çabalayan devletler, egemenliklerini ya kısmen ya da tamamen kaybederler. İşte tam da o zaman başkalarının uydu devleti haline gelirsiniz. Çok uzun bir zamandır Rusya kendi kendine yetiyor ve hiçbir ülkenin uydusu değil." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)