Sarıgül: KYK borçlarının faizleri tamamen silinmelidir

Mustafa Sarıgül, “KYK borçlarının faizleri tamamen silinmelidir. Geriye kalan anaparanın da 120 ay olacak şeklinde ödenmesi gerekir. Öğrencilerimiz milletimiz ve devletimiz için çok önemlidir. Bu çocuklarımız ülkemizin geleceğidir. Onlar para mevzularıyla meşgul olmamalı, tüm enerjilerini eğitime vermelidir." dedi.

SİYASET 18.07.2022, 00:12
Sarıgül: KYK borçlarının faizleri tamamen silinmelidir

TDP (Türkiye Değişim Partisi) lideri Sarıgül, gerçekleştirdiği af çağrısının akabinde ülkemizin farklı kentlerindeki cezaevlerini ziyarette bulunmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Eskişehir’e gelen Sarıgül, Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi'nin önünde mahkum yakınlarıyla bir araya geldi. Burada af çağrısını tekrarlayan Sarıgül, “Faziletli ve şefkatli devletime buradan sesleniyorum. Annelerimiz için affet Türkiye'm. Babalarımız için affet Türkiye'm. Anneleri, babaları cezaevinde yatan çocuklar var. Henüz babalarıyla buluşamayanlar var. O evlatlarımız için affet Türkiye'm. Milyonlarca Suriyeliye kucak açan benim merhametli devletim, 250 bin kader mahkumuna da Allah'ın izniyle gönlünü ve kapısını açacaktır. Af talebimiz kesinlikle siyasi bir talep değildir, tamamen vicdani bir taleptir.” dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti, İngiltere'den güçlüdür"

İngiltere’de Muhafazakar Parti liderliğine ve başbakanlığa aday olan mevcut Dışişleri Bakanı Liz Truss’un göçmenleri ülkemize göndermeye yönelik açıklamasını eleştiren Sarıgül, “Bunlar asla kabul edilemez. Türkiye hiçbir ülkenin arka bahçesi değildir. Türkiye Cumhuriyeti, İngiltere'den güçlüdür. Bizim ecdadımızın, dedelerimizin, atalarımızın bizlere bıraktığı toprağımıza, bayrağımıza, milletimizin beraberlik ve birliğine hiç kimse dil uzatamaz. Bu ifadeler ivedilikle geri alınmalıdır." diye konuştu. 

“KYK borçlarının faizleri tamamen silinmelidir"

KYK borçları hususunda da konuşan Sarıgül, "Bu borçların faizleri tamamen silinmelidir. Geriye kalan anaparanın da 120 ay olacak şeklinde ödenmesi gerekir. Öğrencilerimiz milletimiz ve devletimiz için çok önemlidir. Bu çocuklarımız ülkemizin geleceğidir. Onlar para mevzularıyla meşgul olmamalı, tüm enerjilerini eğitime vermelidir." sözlerini sarf etti. 







Yorumlar (0)