Rusya, ABD yaptırımlarına misilleme yapacak!

Rusya, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) son yaptırımlarına misillemede bulunacak.

DÜNYA 23.12.2020, 16:44
Rusya, ABD yaptırımlarına misilleme yapacak!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Katar Dışişleri Bakanı Muhammed Bin Abdurrahman Al Sani, Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirdikleri görüşme sonrası ortak basın toplantısı yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin bazı Rus şirketleriyle Rusya vatandaşlarına yaptırım uygulama kararı almasıyla ilgili olarak Sergey Lavrov, ABD'nin uzun süredir Rusya'ya karşı düşmanca bir tutum izlediğini ve buna karşılık verileceğini bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin yaptırım kararlarıyla uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiğine işaret eden Rusya Dışişleri Bakanı, bu tür adımların, Amerika'nın kendi kurallarını başka ülkelere dayatmayı sürdüreceğini gösterdiğini belirtti.

"Filistin meselesi geri planda kalmamalı"

Filistin meselesine de değinen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsrail'in bir kısım Arap ülkeleriyle ikili ilişkilerini normalleştirmesi sebebiyle, Filistin meselesinin arka plana atılmaması gerektiğini, BM'nin (Birleşmiş Milletler) kararları, uluslararası hukuk ve Arap İnisiyatifi yönünde çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Libya özel temsilcisi endişesi

Filistinliler arasında birlik oluşturulması için Hamas Hareketi ve FKÖ'nün (Filistin Kurtuluş Örgütü) başlattığı süreçlerin tamamlandırılması gerektiğinin altını çizen Sergey Lavrov, Libya konusunda ise BM (Birleşmiş Milletler) Libya Özel Temsilcisi'nin uzun zamandır atanmamasından kaygı duyduklarını ifade etti.

Suriye meselesi

Suriye meselesinde ise Lavrov, İsviçre'deki BM (Birleşmiş Milletler) Cenevre Ofisi'nde 4 Aralık 2020 tarihinde Suriye Anayasa Komitesi dördüncü tur toplantılarının tamamlandığını anımsattı.

Segrey Lavrov, ocak ayı ikinci yarısında düzenlenecek toplantılarda da Suriye Anayasasıyla alakalı ayrıntılı çalışmaların gerçekleştirileceğini umduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)