Hamsiyi hava şartları vurdu! Fiyatlar arttı 

Olumsuz hava şartları sebebiyle hamsinin kilosu 25 TL'ye çıktı. 

TARIM 23.12.2020, 17:00
Hamsiyi hava şartları vurdu! Fiyatlar arttı 

Olumsuz hava şartları sebebiyle Sinop'ta balıkçılar denize açılamadı. Bu nedenle hamsinin kilosunun 25 TL'ye çıktığı görüldü. 

Adnan Demir isimli esnaf, Türkiye'de en fazla rağbet gören balığın hamsi olduğuna dikkat çekti. Olumsuz hava şartları sebebiyle balıkçıların denize açılamadığını kaydeden Demir, bu nedenle tezgâhlarda bulunan balık fiyatlarının da artışa geçtiğini söyledi.

Demir, hava koşulları nedeniyle balık fiyatlarının da arttığını belirterek, teknelerin denize açılamadığını ve haliyle tezgâhların da bir türlü dolmadığını ifade etti.

Tezgâhlarda kalan balıkların değerinin arttığını ve fiyatlarının da cep yaktığını aktaran Demir, olumsuz hava şartlarının en çok hamsiyi vurduğunu kaydetti.

Demir, hamsinin bir süre önce 10 TL'ye satıldığını ancak şu an fiyatların 25 TL'ye kadar çıktığını söyledi.

Levreğin kilosunun 50 TL olduğunu aktaran Demir, somonun kilosunun 35 TL olduğunu ve çipuranın kilosunun da 45 TL'den satıldığını ifade etti.

Demir, hava koşullarının normale dönmesini ve balık fiyatlarının azalmasını beklediklerini aktardı. 

Samsun'da da fiyatlar arttı

Samsun'da balıkçılık ile uğraşan Recep Erdoğan, hamsinin 2020 senesinde beklenen bolluğa ulaşamadığına dikkat çekti.

Erdoğan, hamsilerin boylarının irileştiğini ama fiyatlarının artış gösterdiğini belirterek, hamsinin şu anda tezgâhlarda 30 TL'ye satıldığını söyledi. 

Buna rağmen vatandaşlardan gelen talebin azalmadığını aktaran Erdoğan, hamsilerin çok güzel olduğunu ifade etti.

Erdoğan, hamsinin 2020 senesinde 7,5 TL'ye kadar düştüğünü belirtti. Dün 25 TL olan hamsinin bugün itibarıyla 30 TL'ye yükseldiğini ifade eden Erdoğan, en fazla talep gösterilen balığın hamsi olduğunu ekledi. 

Yorumlar (0)