Rusların gece yarısı saldırılarının enkazları sabahları toplanıyor

Rus ordusu, Dnipro ve Harkov bölgelerine gece yarısı saldırıları düzenledi. Bu bölgelere ek olarak Donetsk ile yakınlarındaki yerleşim birimlerinden de roket sesleri yükseldi. Saldırıların boyutu, gün ağardığında ortaya çıktı.

DÜNYA 16.03.2022, 10:14 17.03.2022, 16:23
Rusların gece yarısı saldırılarının enkazları sabahları toplanıyor

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırılar gece gündüz ayrımı olmaksızın devam ediyor. Ülkede en yoğun yerleşimlerin bulunduğu Dniprp ile Harkov’da gece yarısı saldırıları aralıksız devam etti. Dnipro’da bulunan Nikopol Belediye Başkanı Oleksandr Sayuk, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Harkov’a bağlı olan Oleksiivka isimli şehir ile Dnipro’ya bağlı Nikopol isimli şehrin bombardıman altında bulunduğunu kaydeden Sayuk, Nikopol şehir merkezinin ise henüz saldırı gerçekleştirilmeyen belki de tek yer olduğunu aktardı.



Sirenler, saldırıya karşı hazır bulunuyor

Nikopol’de olası bir saldırı durumunda anında sirenlerin çalacağını ve bu sesin duyulur duyulmaz halkın derhal sığınaklara kaçmasını isteyen Sayuk, Rus uçaklarının sivil asker dinlemeden herkesi öldürdüğünü de sözlerine ekledi. Öte yandan Rusya, sivillerin kesinlikle vurulmadığı konusunda sık sık yalan söylüyor. Ukrayna Çernihiv Bölge Savcılığı ise Ruslar tarafından son öldürülen gençlerin ikisinin 17 ve birinin de 19 yaşında olduğunu ifade ediyor.



Rus yanlıları, saldırılar için Ukraynalıları suçluyor

Savaş hakkında konuşan Rus yanlıları ise bu saldırıların suçlusunun Ukrayna olduğunu belirterek Rus yanlısı olan Donetsk başta olmak üzere pek çok bölgeye Ukrayna tarafından OTR-21 Toçka balistik füzelerle saldırı düzenlendiğini belirtiyor. 

 

Yorumlar (0)