Putin: Ukrayna'da savaş uzayacak

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 10. ay geride kalırken, Rus lider Vladimir Putin, kritik açıklamalar yaptı. Çatışmaların daha uzun sürebileceğini söyleyen Putin, nükleer savaş riskinin büyüdüğünü söyledi.

DÜNYA 08.12.2022, 09:46 09.12.2022, 08:05
Putin: Ukrayna'da savaş uzayacak

Rusya İnsan Hakları Konseyi ile Moskova'da yaptığı bir toplantıda açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seferberlik çerçevesinde askere alınan 77 bin kişinin muharip birimlerde bulunduğunu, geri kalanının ise bölgesel savunmalarda görev yaptığını söyledi.

Putin, "Seferber edilmiş 300 bine yakın vatan savunucumuzun 150 bini operasyon bölgesinde. Bu 150 binin yalnızca yarısı veya yaklaşık 77 bini doğrudan muharebede, geri kalanı ikinci ya da üçüncü hatlarda, esas bölgesel savunma birliklerinin işlevlerini yerine getiriyor ya da operasyon bölgesinde ek eğitim alıyor" şeklinde konuştu.

"Polonya, Ukrayna'dan toprak almak istiyor"
Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü yalnızca Rusya garanti edebilir diyen Putin, Polonya'nın ise Ukrayna'nın batısından toprak almak istediğini öne sürdü.

“Ukrayna’daki özel operasyon uzun sürebilir”

Diğer yandan, "Mevcut şartlarda ek seferberlik tedbirlerinden söz etmek mantıklı değil ve bugün devlet ve Savunma Bakanlığı'nın bunu yapmasına ihtiyaç yok" diyerek Rusya’nın yeni bir seferberlik çağrısı planlamadığını söyledi.

Ayrıca Putin, “Rusya ulusal çıkarlarını korumak için elindeki bütün imkanlarla mücadele etmeli. Ukrayna'daki özel askeri operasyon uzun bir süreç olabilir” sözlerini kullandı.

Rusya, 21 Eylül'den 28 Ekim'e kadar devam eden kısmi askeri seferberlik esnasında yaklaşık 300 bin asker topladı.

Nükleer silah açıklaması

Nükleer savaş tehlikesinin arttığını söyleyen Putin, Rusya'nın pervasızca nükleer silah kullanma tehditleri savurmayacağını aktardı.

Son olarak Rusya Devlet Başkanı, "Çıldırmadık, nükleer silahların ne olduğunu biliyoruz. Diğerlerinden daha modern ve gelişmiş nükleer silahlara sahibiz. Fakat bu silahı bir jilet gibi savurarak dünyayı gezecek değiliz" sözlerini kullandı. 

Yorumlar (0)