Mississippi Nehri'nde 1 haftada 2 nadir keşif: Kumların içinde ortaya çıktı

Kuraklığın etkisi altına aldığı Mississippi Nehri'nde görülen kum tepeleri içerisinde buzul döneminde ait olduğu belirlenen iki nadir fosil keşfedildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.12.2022, 10:11 09.12.2022, 08:05
Mississippi Nehri'nde 1 haftada 2 nadir keşif: Kumların içinde ortaya çıktı

Mississippi Nehri’nde 26 Ekim günü gerçekleştirilen araştırmalarda yer alan Wiley Prewitt, kumların içerisinde büyük bir diş buldu. Prewitt, söz konusu dişi uzmanların inceleyebilmesi adına Mississippi Doğa Bilimleri Müzesine götürdü. Yapılan incelemelerin ardından dişin 11 bin sene öncesinde nesli tükenmiş olan dev Amerikan aslanına ait olduğu ifade edildi.

“Bir hafta içerisinde 2 nadir keşif”

Keşfin 3 gün sonrasında gerçekleştirilen Mississippi Fosil, Eserler Sempozyumu ve Sergisi, geçmiş dönemlerde de keşfedilmiş olan Amerikan aslanı fosillerini ziyaretçilerine sundu.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Mississippi Doğa Bilimleri Müzesi paleontoloji küratörü George Phillips, "Prewitt tarafından bana getirilen dişi görür görmez anladım. Bu bir aslan çenesinin ön kısmıydı. Fosilde rahatça görebileceğiniz birçok kalıntı vardı. Küçük azı dişler ile köpek dişleri arasında büyük bir boşluk görülür. Bu da sadece Amerikan aslanına aittir. Bu keşfin ardından bir vahşi yaşam yetkilisi tarafından nehir tortusu içerisinde uyluk kemiği bulundu. Bu kalıntı da Amerikan aslanına ait ve koleksiyona eklendi." ifadesini kullandı.

Phillips, bir hafta içerisinde 2 Amerikan aslanına ait olan fosil keşfedilmesini "inanılmaz" olarak değerlendirerek, bunları "şaşırtıcı seviyede nadir bir fosil" şeklinde niteledi.

Yorumlar (0)