Putin'den 'şantaj' suçlaması

Vladimir Putin, Batı'nın, Rusya Federasyonu ile iş birliği içindeki ülkelere baskı yaptığını kaydederek, "Batılı rakiplerimiz, Rusya Federasyonu ile yaptıkları karlı iş birliklerini kısıtlamak için ortaklarımıza muhtelif vaatlerde bulunuyor ve şantaj yapmaya çabalıyor. Bunun, bahse konu ülkelere ve vatandaşlarına getireceği kayıplar hususunda ise tamamen kayıtsızlar." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 24.05.2023, 20:26
Putin'den 'şantaj' suçlaması

Rusya Devlet Başkanı Putin, başkent Moskova'da gerçekleştirilen 2'nci Avrasya Ekonomi Forumu'nda konuşma yaptı. 

AB'nin (Avrupa Birliği) öncü ekonomilerinde bu sene küçülme beklendiğine dikkat çeken Putin, "Avrasya Ekonomik Birliği ekonomisi ise global ticaret ve ekonomide meydana gelen büyük krizlere, önemli jeopolitik belirsizlere ve risklere karşın 2022 senesinde yalnızca yüzde 1,6 oranında küçüldü." bilgisini aktardı.

Yabancı uzmanların, Rusya Federasyonu ve Avrasya Ekonomik Birliği ekonomisinde çöküş beklediklerini hatırlatan Putin, "Böyle bir şey gerçekleşmedi ve gerçekleşmeyecek." yorumunda bulundu.



"Bunları biz yapmadık"

Putin, ülkesinin verimli ve adil global iş birliklerine açık olduğunun altını çizerek, "Bundan farklı davranan veyahut hareket edenler, global ekonomiyi mahvediyor. ABD, ekonomi politikası sebebiyle kendi gelişimini azaltan trendi de kuvvetlendirerek, sadece kendi ayağına sıkıyor." dedi. 

Batılı ülkelerin, Rusya Federasyonu ile iş birliği içindeki ülkelere yönelik yaptığı baskıya sert tepki gösteren Vladimir Putin, "Batılı rakiplerimiz, Rusya Federasyonu ile yaptıkları karlı iş birliklerini kısıtlamak için ortaklarımıza muhtelif vaatlerde bulunuyor ve şantaj yapmaya çabalıyor. Bunun, bahse konu ülkelere ve vatandaşlarına getireceği kayıplar hususunda ise tamamen kayıtsızlar." sözlerini sarf etti. 

Avrupa'daki enerji krizi hakkında da konuşan Putin, "Enerji fiyatları artık ekonomik olarak uygun fiyatlara yaklaşıyor. Fakat olanlardan kim sorumlu? Kuzey Akım 1'i havaya uçurdular, Kuzey Akım 2 açılmadı, Polonya doğal gaz hattını kapattı, Ukrayna'daki iki hattan biri kapatıldı. Bunları biz yapmadık." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)