Putin 3 bakanı görevden aldı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 3 bakanı (Ulaştırma, Çevre, İnşaat) görevden alarak Rus kabinesinde küçük bir revizyona gitti.

DÜNYA 09.11.2020, 12:18
Putin 3 bakanı görevden aldı!

Rus hükümetinde bulunan 3 bakanı görevden alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetteki 9 olan başbakan yardımcısı sayısını da 10'a yükseltti. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın ismi ise Başbakan Yardımcılığı için aday gösterildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından imzalanan kararname ile Rusya İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev, Ulaştırma Bakanı Yevgeniy Ditrih ile Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Dmitri Kobılkin bakanlıktan alındı. Aynı kararname ile kabinedeki başbakan yardımcısı sayısı ise 9'dan 10'a çıkarıldı.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin bir açıklama yaparak, Putin'in imzaladığı kararname sonrası boşalan 3 bakanlık makamı için belirlediği adaylarını Rusya Parlamentosunun alt kanadı olan Duma'ya sunduğunu bildirdi.

Rusya Başbakanı Mişustin, Enerji Bakanı Novak'ı Başbakan Yardımcılığı görevine aday gösterirken, Novak'ın yerine Enerji Bakanlığına ise RusGidro Genel Müdürü Nikolay Şulginov'u tavsiye etti.

Ulaştırma Bakanlığı görevi için de Aeroflot'un genel müdürlüğü görevini sürdüren Vitaliy Savelyev'i aday gösteren Başbakan Mişustin, İnşaat Bakanlığına ise Tataristan İnşaat Bakanı İrek Fayzullin'i önerdi. Başbakan Mihail Mişustin, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlığı görevine ise Uzak Doğu ve Arktik Bakanı Aleksandr Kozlov'un getirilmesini istedi.

Yorumlar (0)