Prens, 2018'de gizlice Netanyahu'yu ağırlamış!

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2018 yılında gizlice BAE'ye gittiğini yazdı.

DÜNYA 01.09.2020, 12:16
Prens, 2018'de gizlice Netanyahu'yu ağırlamış!

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı ilk gün Türkiye başta olmak üzere büyük tepki gösterilen ancak birçok Arap ülkesinin sırada beklediğini ortaya çıkaran BAE-İsrail normalleşme anlaşmasının temellerinin yıllar önce atıldığı belirtildi.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth'ta yer alan haberde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2018 yılında BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) gizli bir ziyaret yaptığı ve Abu Dabi'de Veliaht Prens Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüştüğü belirtildi.

Ziyaretin, İsrail istihbarat servisi Mossad’ın girişimleri sonucu gerçekleştiğini yazan Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın bir görüşme yaptığı ve görüşmede Mossad Başkanı Yossi Cohen'in de hazır bulunduğu bilgisini verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın gerçekleştirdiği görüşmenin ardından İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat'ın da 2019 yılında Washington'da Birleşik Arap Emirlikleri'nden bazı yetkililerle görüştüğü ifade edildi. Yedioth Ahronoth gazetesi, geçtiğimiz sene gerçekleşen bu görüşmeye Amerikalı yetkililerin de katıldığını yazdı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek isteyen bazı Arap ve Müslüman ülkelerin liderleriyle bir araya gelerek "çok sayıda" gizli görüşme yaptıklarını açıklamıştı.

Yorumlar (0)